Новият треньор на Левски Николай Костов ще доведе със себе си поне един помощник. Това ще бъде 31-годишният украинец Кирило Нестеренко. Двамата са работили заедно в три клуба до момента – Стал Камянске, Шахтьор Караганда и Каспий. Младият специалист е смятан за един най-перспективните в страната си, предричат му добро бъдеще. Качествата му са оценени от Николай Костов, като новият старши държи да работи с него и на „Герена“.

Кирило Нестеренко е роден на 1 март 1992 година в град Макивайка, Донецка област. Той е юноша на Металург Донецк, където игра бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров. Именно за този отбор халфът прави дебюта си в професионалния футбол, но има само един мач и играе предимно във втория тим. Нестеренко е преследван от тежки контузии, които не му позволяват да разгърне потенциала си. Той се пробва и в литовския Шяуляй, но къса кръстна връзка на коляното, претърпява две неуспешни операции и прекратява кариерата си само на 24 години. След това решава да стартира треньорска кариера и започва работа в младежкия тим на Стал Камянске, а от есента на 2017 година стартира и съвместната си с Николай Костов, като става негов помощник. През същата година Нестеренко става най-младият треньор в Европа, който извежда професионален тим. Това се случва в мач срещу Мариопул (2:4) заради наказание на българския специалист.

След това двамата работят последователно и в казахстанските Шахтьор Караганда и Каспий. На „Герена“ с назначението на Николай Костов се завръща и Саид Ибраимов. Бившият защитник на сините работи със Станимир Стоилов при първия престой на Мъри в Левски. Тогава той бе главен скаут на клуба, а след това бе негов помощник в Астана и националния тим на Казахстан. Сега Ибраимов може да стане и спортен директор на сините, като ще отговаря за селекцията, освен, че ще участва и в тренировъчния процес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук