Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев говори за победата над Арда в баража и направи равносметка на изминалия сезон. Славният нападател също така сподели колко ще липсва Филип Кръстев на сините през следващата кампания.

Г-н Вълчев, Левски спечели финалния бараж с 2:0 над Арда. Каква е оценката ви за сезона на сините?
– Левски трябваше на всяка цена да победи Арда и го направи. Изпълниха целта. Хубав успех за феновете и заради това, че сега отборът отново ще се покаже в Европа и ще спечели добра сума от участието си. Това е сцената за футболистите. Там е мястото да разкрият качествата си, като по този начин ще хванат окото на европейските клубове и може да се стигне до престижни трансфери. Но като гледам какви тимове чакат сините… много тежки съперници. Като цяло през сезона Левски имаше колебливи игри. Не във всички мачове имаше постоянство. В отделни моменти избухваха някои футболисти, както го направи Уелтън срещу Арда, а преди това същото стори и Рикардиньо, който показа, че има нюх към гола.

В кои зони видяхте колебания в играта на Левски?
– През пролетта колебания и недобра форма показа халфовата линия. Не така стояха нещата през есента в тази зона. Това създаваше проблеми на защитата, която се справя добре, но противникът директно излизаше срещу отбраната и изпитваха трудности в отделни моменти от мачовете. Това са сегашните възможности на тима и оттук нататък трябва да се подобряват. Ще трябва да се привлекат и нови футболисти, но все още не знаем плановете на Левски за следващия сезон.

Ще липсва ли Филип Кръстев на Левски?
– Филип направи много силни мачове, особено в началото, когато вкара красиви и важни голове. В последно време имаше малко колебливи игри, но е футболист, който върши добра работа. Надявам се, че сега Левски търси някой като него или дори по-добър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук