Левски трябва да е горд от начина, по който завършва сезона и в никакъв случай комплексираното поведение и внушенията, които се опитват да правят и фенове, а и колеги с позиции в „червения” спектър, не бива да влияят. Отборът само може да съжалява за това, че не подплати и с реални успехи и резултати очевидно най-добрия футбол, който показваше през сезона. Реално в първенството в чисто игрово отношение „сините” доминираха даже по времето на онази мрачна серия от 11 мача без победа под ръководството на Станимир Стоилов.

Мачът в Разград в събота показа нагледно, че дори с 80 процента резерви в състава си Левски може да се надиграва с хегемона от последните 11 години Лудогорец. А той от своя страна, колкото и да страда по пътя към нова титла, със сигурност показва повече футболни аргументи да я заслужи от ЦСКА-София. „Червените” пък ще трябва да направят нещо, което вече в пет мача не успяват – да вкарат поне гол на големия си противник. Късметът през този сезон е най-големият коз за хората на Саша Илич и самият сърбин не го отрича това и в неофициални разговори, а и в публични медийни изяви. Точно заради това за радост на левскарите, те ще влязат като фаворит в утрешното дерби, макар и да изостават с 20 точки от своя опонент!

Да, на „Герена” може и да коментират дали да не си дадат още глътка въздух и да съхранят най-добрите си играчи за решителния бараж с Арда или Славия. Факт е обаче, че Левски може да реши титлата в ущърб на ЦСКА-София, дори и с ротации в състава. Подчертавам ротации, а не нови шансове за изяви на момчета като Дейвид Михалев и Кристиян Йовов. Не, че последните нямат нужните качества, но все пак залогът и зарядът на голямото дерби изискват присъствието на повече калени бойци.

Ако Галчев смени Цунами, а Чандьров излезе вместо някой от халфовете, или пък Рикардиньо остане резерва, за да не се рискува здравето му… няма да е фатално. Срещу Лудогорец видяхме добри неща и от Митков, Ел Джемили и Марин Петков, а Илиян Стефанов няма какво изобщо да го коментираме… Но все пак поне от пейката трябва да се включат Уелтън и Роналдо. Най-малкото, за да се даде сериозна възможност на грешника от мача с ЦСКА 1948 Иван Турицов да се реабилитира със силна игра срещу най-големия си кошмар в последните два сезона.

В крайна сметка е хубаво, че Левски вече има поне два варианта на състав, с който да победи ЦСКА-София. При това в сезон, когато отборът от „Армията” до последно е в битката за златото. Със сигурност от сега може да прогнозирам, че както и да завърши двубоят утре, отборът, който ще покаже по-стойностни неща на терена, ще е този в синьо. А като допълнителен аргумент за подобно твърдение е демонстрираните напоследък тактическа гъвкавост и нови идеи от страна на Елин Топузаков. Треньорът се показва като по-зрял от предишния се период начело на тима и макар да е далеч от нивото на Станимир Стоилов може да се конкурира с такива като Саво Милошевич за поста. Най-малкото той по-умело ще интегрира повече млади момчета, като тези, на които даде шанс да дебютират в първия тим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук