По принцип е скучно да започнеш даден текст с цитат, но в този случай ще си го позволим. „Такава нагла гавра насред “Георги Аспарухов”… Мисия неуспешна за една страхлива карикатура”, написа съпругата на Наско Сираков – Илиана Раева към съдийството на Георги Кабаков и компания в петък, когато Левски трябваше лице в лице в Черно море да определи кой от двата отбора ще се пробва да запълни една от четирите ни квоти в Европа. След този пост в съзнанието изниква и един клип. Той бе разпространен от „сините” след мача. На него група деца в Сектор А размахва плакати, с които приканва определени играчи на Левски да им предоставят фланелките си. Разбира се, малчуганите не останаха разочаровани. И екипите полетяха към тях. Щастливците пък бяха аплодирани от други хлапета.

На този фон трябва да се сетим и за друг момент. Той бе свързан с Кабаков и бе от първото полувреме. Тогава около тези деца мощно се чуваше едно: „Кабаков – к..во! Кабаков – к..во!”. Да, нашите запалянковци често прехвърлят неволите на любимците си на съдиите и често търсят виновниците там, където ги няма. Но трябва да отбележим също, че в последно време на „Герена” бяха позабравили да се занимават със съдиите. Дали защото Станимир Стоилов настояваше затова, или самите рефери не изпъкваха толкова с решенията си. Каквото и да е, но имаше спокойствие.

Кабаков обаче успя да развали тази идилия. Едно, две, три, колко нарушения трябваше да направи даден играч на Черно море, за да получи картон? Какво толкова? Биха казали някои. Нищо, ако не броим това, че отбори като Черно море разчитат не само на футболни умения и агресия. А за ситуацията, в която „сините” претендираха за дузпа, дори не си направи усилие да я прегледа с BAР. Същото се случи и кръг по-рано, когато Лудогорец и ЦСКА-София можеше да разплетат далеч по-рано борбата за титлата.

Кабаков безгрешен ли е? Със сигурност – не. И ако ВАР не му е нужна, както се вижда от мачовете, които ръководи у нас, то защо клубовете трябва да се натоварват и да плащат за този лукс. Интересно е също дали в Гърция би стоял като камък, ако в слушалката някой му каже, че в тази ситуацията май нещо не е наред… Или там отборите са по-отбори, или феновете по-фенове. Или може би децата трябва да запомнят, че Кабаков е к..ва! Както се казва – може и да е с лошо, но да ме знаят. Време е и в БФС да се замислят — само той ли може да свири напечени мачове, или има и други…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук