Председателят на Сдружението “Левски на Левскарите” – Димитър Костадинов – присъства на честването на 109-я рожден ден на клуба.

“Фенклубове от цялата страна поканиха мажоритарния собственик за среща, като взеха повод от негови изявления и изказвания. По същия, абсолютно недостоен и демонстративен начин отказа среща с НКП на 1 април. Тогава обяви, че след ОС е готов да се среща с всеки – ами, не го прави. Не пожела да обърне внимание на множество организации и днес го няма на това свещено за левскарите място. Сами си отговорете защо го прави.

Разбира се, че се притесняваме за условния лиценз. Левски твърде дълго получаваше лиценз под условие. Едва при управлението на Ивков и Стоилов Левски получи безусловен лиценз. Върнахме се отново на старото състояние. Не знам какви са условията за лиценза, но те ескалират и стават все по-тежки. Никой от ръководството не излезе пред медии или привърженици да ни обещаят за пореден път нещо, което смятат, че могат да изпълнят. Очевидно вече се измориха дори да обещават. Непрекъснато текат спекулации и празни надежди за нов спонсор, инвеститор. В момента сме във вихъра в избор на нов треньор, при положение, че имаме треньор, за когото те декларират, че трябва да се подкрепя. В същото време г-н мажоритарният акционер обявява, че следващият треньор ще е футболно грамотен човек. Аз, ако съм на мястото на Топузаков, ще го приема като лична обида.

Не съм компетентен и не мога да давам оценка за качествата на треньори, от една страна. От друга страна – твърде много лъжи изслушахме за светло бъдеще и велики намерения, страхотни новини. Каквото и да бъде обявено, дори официално, не може да се погледне сериозно.

Ако има вариант да седнем и да се разберем с г-н мажоритарния акционер, разбира се, че има, но той не желае да се срещне с нас, така че какво значи “има ли вариант”? Има вариант, но той не желае да го направи. Ние го поканихме на 1 април, той отказа. Сега над 7-8 фенклуба, той отново отказа. Връща несериозни отговори. Изберете си представители и елате да си запишете час. Левски не е поликлиника, за да си записваме час. За преглед ли, за какво? Искаме проблемите, които очевидно тежат със страшна сила върху нашия клуб, да бъдат дискутирани на широка база, на широка представителност – не по един, двама в кабинета на тайни срещи. Това е абсолютно недопустимо и не бихме го приели.

Трябва да се изпълнят обещаният, които мажоритарният акционер даде, когато получи акциите. Каза, че ще е последният едноличен собственик, управлението ще бъде споделено с всички, които милеят и могат да помогнат на клуба, каквито сме привържениците. Това сме го доказали и то в размери на десетки милиони. Знаете как върви кампанията, за която той призова. Не знам как върви тази с емитирането на акциите. Доколкото ми е споменът, трябваше вече да излязат с информация за първия етап от въпросната емисия – как са се случили нещата. Това не се е случило. Най-вероятно вече сме във втория етап за придобиване на акции и ние не знаем нищо. Фактите говорят сами по себе си. Важни са делата. Тези дела със сигурност не говорят добре за извършващите ги”, коментира Костадинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук