Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева бе гост на БНТ. В края на интервюто легендарната ни гимнастичка коментира и футболни въпроси. Тя заяви, че Сираков е приел много тежко напускането на Станимир Стоилов, но бързо се е съвзел и е започнал да търси решения. Също така Раева призова държавата да направи модерни стадиони на 10 български клуба, като даде и предложение какви критерии да се следват.

“Напускането на Станимир Стоилов? Прие го много тежко, естествено. Това беше голям удар за него. Но той знае каква е целта, знае каква е неговата мисия и много бързо успя да се отърси и започна да търси нови решения за стабилизирането на Левски.

На тема “футбол” единственото, което мога да кажа и ще си позволя да кажа като спортен човек и специалист е, че мечтая държавата да осъзнае какъв социален феномен е футбола и наистина това, което направиха преди много години Турция, сега Унгария и Румъния, да се вземе държавно решение да се построият стадиони в България. Това е толкова необходимо не само за футболните отбори, а за държавата, за авторитета на този спорт. Не може да няма стадиони. Трябва да се вземе генерално решение. Адмирации за това, което се направи в Пловдив, но трябва същото в София, Варна. Да вземат последните 60 години и първите 10 клуба, които имат социално значение за развитието на футбола и изобщо за държавата, да построят на всички модерен стадион. Това е абсолютно задължително за държавата”, призова Илиана Раева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук