Левски разкри нов детайл от специалната графика, посветена на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов. Ето какво написаха “сините” на страницата си във Фейсбук:

В своята бляскава, но трагично и преждевременно прекратена кариера, Георги Аспарухов става три пъти шампион на България с ПФК „Левски“. Легендарната деветка печели първата си титла през 1965 г., когато „сините“ надделяват в битката с Локомотив (София).

Три години по-късно – през 1968, Гунди е част от състава, който печели десетата шампионска титла в историята на „Левски“. Триумфът идва по възможно най-сладкия начин, след като ЦСКА „Червено знаме“ е изпреварен с три точки в крайното класиране.

Упражнението се повтаря и през 1970 г. Тогава „сините“ отново надделяват в спора с вечния си съперник и стъпват на върха. За съжаление, третата титла се оказва и последната в кариерата на Георги Аспарухов като футболист на ПФК „Левски“.

Именно с шампионските трофеи от 1965, 1968 и 1970 г. е свързан и символът, който ви разкриваме днес – този в горния десен ъгъл на графиката, посветена на 80-годишнината от рождението на Гунди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук