Топузаков: Финансите не са в моя ресор. Наясно съм с титулярния състав (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков – даде пресконференция преди гостуването на Ботев (Пд) утре.

“Не вярвам, че пълният стадион ще е коз за Левски. И двата отбора ще са пределно мобилизирани. Един футболен празник на пълен стадион. Може би рядко се случва в българския футбол. Ако изключим напрежението в двата отбора, надявам се да стане футболен празник и най-вече да видим футболни достойнства. Амбицията и емоцията при домакините е разбираема. Трябва да сме готови да отговорим със същата агресия на битката. Футболните качества ще наклонят везните в едната или другата посока.

Съжалявахме, че пропуснахме победата срещу ЦСКА в последната минута. Победата над Берое не я определям като изстрадана, а като заслужена, защото не се отказахме до последния момент. Това беше идеята и мисленето на футболистите. Всяка победа носи самочувствие и увереност във футболистите.

Всеки футболист в Левски знае, че трябва да играе всеки мач за победа. За нас е важно всеки мач да трупаме по 3 точки. Левски винаги се се е стремил към най-високото място. Ще направим максимума, без значение развитието на Купата, да се класираме за Европа.

Наясно съм още от днес с титулярния състав. Не мисля, че треньор трябва да има колебания до последния съдийски сигнал.

Със сигурност не трябва да променяме това, че не допускаме голове. Това трябва да е константа в нашия отбор, защото ни носи успех. В предни позиции винаги имаме резерви. Стигаме до положения, които не можем да доразвием с последния пас или завършващия удар. Това е свързано само с тренировки и труд. Отборите ни противодействат по най-добрия начин и допълнително ни затрудняват. Трябва да сме по-непредсказуеми и да се възползваме от атаките си. Да сме по-концентрирани и по-хладнокръвни, а не припряни, защото това ни пречи да реализираме”, коментира Топузаков. Той бе попитан и за информацията, че е обещал премии за победата над Берое, но Ивайло Ивков отказал да разпише.

“Не знам как да го коментирам. Аз съм старши треньор. Концентрирал съм се върху спортната форма и къде да се подобрим, за да побеждаваме. Още повече, когато става дума за финанси, не е в моя ресор. Не искам да коментирам този въпрос”, заяви Топузаков.

“Ботев е един от петте топ отбора в България, които са с традиции и голяма маса. Подкрепят горещо своя отбор и могат да създадат атмосфера. Винаги са подкрепяли неистово. За нас това трябва да е стимул и да покажем лицето, което всеки един иска да вижда от Левски.

Ботев – Левски през годините винаги е бил ключов мач, пораждащ интерес във футболните привърженици. Все пак им приляга да открият новия си стадион срещу Левски”, завърши Топузаков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук