Бившият собственик на Левски Тодор Батков обяви официално, че ще вземе нов пакет с акции на клуба. Офертата е направена към бизнесмени и популярни левскари по време на официалното откриване на бизнес клуб “Левски” със съучредител настоящият мажоритарен собственик на “сините” Наско Сираков, пише “24 часа”.

“Никой не е по-голям от Левски”, каза Тодор Батков след срещата. И го повтори на няколко пъти при въпроси за разделението в клуба.

“Оформя се комисията по увеличението на капитала, което беше гласувано на общото събрание на Левски. Беше отправена поканата желаещите да се включат. Аз съм акционер, но ще си взема пакет от тези акции”, заяви адвокатът. Не разкри точно колко голям акционер би станал с новия пакет, но със сигурност щял да помогне и по този начин.

“В каква степен това сдружение ще помогне, сега е трудно да се каже, но името и марката Левски обединява много хора. Беше лансирано, че ще започне и активна работа сред българи в чужбина, привърженици на Левски – в Щатите, в Англия… Като цяло продължаваме напред”, добави Батков.

“Няма разлика между това и другите сдружения. Всичко е с една цел. Въпреки ситуацията от последните седмици, никой не е по-голям от Левски. Нашата мисия като привърженици е да продължим да загърбваме споровете и нервите и да вървим напред в името на Левски”, каза още той.

Единствен Батков говори след официалното откриване на бизнес клуба. Официална информация се очаква до десетина дни. Към момента е ясна тази, записана в учредителния протокол.

На 25 март бе учредено сдружение ”Бъдеще за Левски – Бизнес Клуб”. Сред учредителите му са Наско Сираков, Даниел Боримиров, представителят на генералния спонсор в Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров, Борислав Георгиев – юридически съветник на Сираков по въпросите с увеличението на капитала на футболния клуб и Вяра Великова – представител на фондация “Спорт в България”.

В устава на сдружението е записано, че сред целите му е “да подпомага „Професионален Футболен Клуб Левски“ в изплащането на задълженията му към НАП; Да подкрепя и финансира при нужда „Професионален Футболен Клуб Левски“ във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на спортния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган и да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук