Съпрезидентът на „Левски София” Владимир Николов даде интервю за клубния сайт www.levskivc.bg, в което говори за отминалия сезон на мъжкия и женския отбор.

– Г-н Николов, второ място за мъжете в редовния сезон, участие в полуфинали и трета позиция в крайното подреждане. Каква е оценката ви?

– Оценката за цялостното представяне на отбора е много добра. Надявахме се да играем финал, но в отбора ни трябваше да бъде посрещачът Игор Юдин.

За съжаление, той не успя да играе. Дойде контузен. Знаехме, че е след операция, но така и не се възстанови. Обективно погледнато, след една определена възраст интервенциите не винаги гарантират резултат.

Опитахме с него, не се получиха нещата и се разделихме. Другата контузия, която се отрази на сезона, е на Кристиян Титрийски. Той трябваше да е конкуренция на поста диагонал на Венислав Антов и да му помага. Предпочитам да използвам термина здравословна конкуренция.

С оглед на тези 2 важни липсващи звена резултатите, които постигнахме са много добри. Ако въпросните двама контузени играчи участваха в мачовете, вярвам, че имахме шансове да играем финал. Цел, към която гледахме.

С Юдин и Титрийски можехме да избегнем „Хебър” на полуфиналите. По начина, по който е окомплектован, това е най-силният отбор в нашето първенство. С възможности, които далече надхвърлят тези на другите отбори.

Нашата цел бе да се стремим да играем с „Хебър” на финал. Не успяхме поради вече споменатата липса на състезатели, на които разчитахме.

Въпреки това второто място в редовния сезон и третото в крайното класиране е безспорен успех.

– Кое надделява – задоволството от спечеления бронз или съжалението, че отборът не стигна до битката за златото?

– Задоволството и то не само от спортния резултат, а от начина, по който игра отборът ни през сезона. Също така от израстването, което демонстрираха младите ни момчета.

Вени Антов се справи супер. Той бе един от най-добрите диагонали по отношение на процент успешни атаки, асове и блокада. Блестящо представяне на Влади Гърков през цялата година.

Лазар Бучков бе един от най-добрите нападатели през сезона. Със сигурност отлична работа и на двамата разпределители.

Така че основната цел на клуба ни – развитието на младите състезатели по нашия начин, е постигната. Да, щеше ни се да играем финал. Щеше да е още една черешка върху тортата. Но ние знаем кой е най-добрият отбор в момента и това не е „Левски”. Това е реалността.

– Споменахте за задоволство от начина на игра. Какво конкретно визирате?

– В голяма част от мачовете бе наслада да ги наблюдаваме тези деца. Изключвам срещата във Варна с „Черно море”. Иначе наистина бе удоволствие да гледаш как тези момчета играят – раздават се, хвърлят се, тръшкат се по земята, подкрепят се.

Смятам, че те израснаха и като личности. В предишни години също сме имали добри класирания, пак сме били трети. Но го нямаше това усещане, за което говоря.

Едно израстване като отбор, като група хора с ясна цел, които гледат в една посока. А и им доставя удоволствие да работят заедно.

Доволен съм, че усилията, които полагаме в клуба ежедневно във всички посоки, се отплащат. Опитваме се да направим така нашите деца да няма нужда да ходят в чужбина само и само да се спасят. А да го направят, защото вече се готови да играят там и да направят стъпка към следващото си ниво на развитие.

– Николай Желязков води за първи сезон отбор. Справи ли се с това, за което бе привлечен?

– За основната част от нещата, които казах, че ни радват и ни носят удоволствие, той има пряка заслуга. Ники работи традиционно добре с млади състезатели. Напредъкът на тези деца е очевиден. Така че моята оценка за работата на треньора е отлична.

– Какво ще бъде направено като селекция, за да се вдигне още нивото?

– Нашата основна цел е да запазим отбора от изминалия сезон. Смятаме, че момчетата израснаха много, но все още не са завършени състезатели. Биха могли да подобряват още представянето си. Като селекция ще направим минимални промени, защото сме щастливи от това, което дават тези момчета.

– „Левски” се завърна в женското първенство с почти изцяло девически отбор. Какво смятате за представянето му и какви са плановете на клуба за тази формация?

– По стечение на обстоятелствата стартирахме авантюра с женския отбор една година преди планираното. Опитахме се в движение да сглобим най-доброто, което можем.

Имахме отбор, който да играе достойно, но не и да печели важни мачове. За следващата година вече имаме конкретни планове и бюджет. Набелязали сме няколко състезателки, които да привлечем.

Ако всичко се получи, както е планирано, вече би трябвало да се борим за трофеи и титли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук