Бившият играч на Левски и ЦСКА-София – Пламен Гетов – сподели мнение, че тази точка за ЦСКА-София не може да бъде шампионска, ако те не печелят до края на сезона всяка среща. Той вярва, че в срещата са липсвали положенията пред двете врати и не бива да се обвинява само Ивелин Попов за пропуснатата дузпа в края на срещата.

“Нямаше особено много положения пред едната или другата врата. Липсваха опасностите. Реално едва в края имаше напрежение пред вратата на ЦСКА-София, когато Ивелин Попов изпусна дузпата. Де факто някои хора са на мнение, че са си изгубили времето да проследят мача. Много хора тръгнаха за София да гледат това дерби и са останали разочаровани за съжаление”, започна той.

„Изглежда, че равенството изглеждаше закономерно предвид липсата на опасности пред вратите на Пламен Андреев и Густаво Бусато. Изключваме дузпата в последната минута, защото Ивелин, ако я беше вкарал, по всяка вероятност Левски щеше да триумфира. Случва се на всеки да изпусне от бялата точка и не бива да се обвинява само един играч, че е пропуснал. Ако вратарят на ЦСКА-София беше избрал другия ъгъл, топката влизаше. Късмет… Левски могат единствено да съжаляват за това, че не са взели трите точки. Не всеки може да изпълнява дузпи. Трябва психически да бъдеш устойчив, особено в последната минута. Нещата са много, но явно напрежението в Ивелин Попов е било по-голямо. Според мен в такива ситуации вината е в нападателя, защото подценява самата ситуация. Вероятно е прекалено сигурен, че ще реализира, а това може да му изиграе лоша шега”, заяви Гетов.

„До този момент от сезона Левски са изпуснали три дузпи в първенството. Това равенство не може да е стъпка напред за ЦСКА-София по пътя им към титлата, защото разликата им с Лудогорец се скъсява. По-скоро е две крачки назад. За да бъде тази точка за „червените” шампионска, ще трябва да си вземат всички мачове до края”, завърши той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук