Бившият наставник на Левски и ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за отминалото дерби между “сините” и ЦСКА-София.

“ЦСКА-София и Левски за пореден път в последните години не успяха да ни изненадат приятно и проведоха напрегнат, скучен и доста непривлекателен за неутралния зрител двубой. И както често става във футбола, една ситуация можеше да даде предимство на единия отбор – в случая на сините.

Двата отбора показаха, че са се разучили много добре и бяха направили всичко възможно да неутрализират силните страни на противника. Но докато при Левски това не попречи на игровия стил на тима, при ЦСКА-София се превърна в проблем, защото особено през първата част изглеждаше, че тимът е излязъл на терена, за да не загуби, а не да търси задължителни три точки в битката за титлата. Двамата халф-бека рядко преминаваха дори центъра, а Брадли де Нойер, от когото се очакваше да е един от най-острите футболисти в състава на Саша Илич гледаше възможно най-бързо да се освободи от топката, когато тя попадаше в краката му. Тибо Вион бе една идея по-активен, но жълтият картон, който си изкара още след половин час игра, повлия и на неговото представяне и смелост в офанзивен план.

В същото време Левски изпълни точно това, което трябваше – не промени нищо спрямо изискванията на Станимир Стоилов. Сините обаче също не представиха най-добрата си продукция и направиха твърде малко, за да претендират, че са заслужавали победата. И от техните крайни защитници се изискваше повече. Андриан Краев заслужава да бъде отличен, докато при червените от Тобиас Хайнц се очакваше да върши всичко продуктивно в атака и определено това му натежа.

В герой за ЦСКА-София за пореден път се превърна вратарят Бусато, който на пракитка донесе на тима ключова точка в битката за титлата. Мисията обаче ще бъде изключително трудна на база червеното представяне и приближаващия мач с Лудогорец. С подобна продукция разградчани няма да бъдат победени. Защото не може да се чака във всеки мач да се вкара гол от статично положение. На атаката на ЦСКА-София й липсва мощ и скорост. А срещу сериозни противници това е твърде голям недостатък, за да бъде пренебрегнат. Гарсес е полезен единствено на втория етаж, а когато и фланговете не работят, Дюкенс Назон също изглежда изолиран от случващото се на терена. Равенството в дербито е заслужено, макар Левски да излезе да се надиграва, а ЦСКА-София – за да не загуби”, коментира Гочето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук