Легендата на Левски – Стефан Аладжов – сподели очакванията си за днешното дерби с ЦСКА-София. Той посочиш основният коз на новия треньор на „сините” Елин Топузаков и заяви, че играчите на тима от „Георги Аспарухов” притежават качествата да вземат победата в този двубой.

1. Какви са ви очакванията за предстоящото дерби между ЦСКА и Левски?

Очаквам Левски да победи. Няма как да очаквам нещо различно, въпреки разногласията в клуба се надявам „сините” да се поздравят с успех. Мачът между тези два отбора никога не може да се предвиди. Така е било още от мое време и ще продължи да бъде така. Ще видим какво ще стане и какъв ще е резултатът. Дано цялата обстановка не повлияе на момчета и да се хвърлят за победата.

2. Може ли някой от двата отбора да има предимство? Събитията на „Георги Аспарухов” в последно време ще се отразят ли на футболистите на терена?

Миналата година, когато ги победихме с 2:0, те пак имаха предимство. Между тези два тима никога не може единият от тях да има предимство. Независимо в каква форма са. Това е мач на много високо ниво и зарядът е много голям. Ще стискаме палци за Левски.

3. Какво е ключовото за успех в дербито?

Ключът за успех в дербито е да издържиш физически и психически. Който го направи, той ще се поздрави с победата. Това, че ЦСКА са по-напред в класирането не влияе по никакъв начин. Тези срещи са непредсказуеми.

4. Как ще коментирате ситуацията в Левски?

Много е сложна. Дано всичко, което се случва, да не се отрази на момчетата на терена. Не вярвам да се отрази на играчите, защото те са добри футболисти и си имат задължения. Трябва да играят стойностен футбол и да радват привържениците. Всичко останало трябва да остане на заден план.

5. Колко е важна победата за всеки от двата отбора в това дерби?

Победата за Левски в този двубой е много важна. Дали ще успокои обстановката в отбора е друг въпрос, но е важно винаги, когато се изправяш срещу ЦСКА да победиш. Те гонят шампионската титла и ще се хвърлят. Мисля, че Левски ще обърка сметките на „червените” по пътя им към титлата. Стискам палци.

6. Кои са козовете на Саша Илич и Елин Топузаков?

Елин Топузаков поема отбора в момент, в който няма време за каквото и да било. Той е наблюдавал момчетата и ги познава добре, защото работи на „Георги Аспарухов”. Знае много добре какво означава Левски. Бил е и играч на тима и основният му коз е да нахъса футболистите да се хвърлят от първата минута. Те са длъжни да докажат, че са по-добрият отбор, независимо от временното класиране. ЦСКА не впечатлява с играта си, но побеждава, което е най-важно.

7. Каква е вашата прогноза?

Прогнози не обичам да давам за такива срещи. Искам Левски да победи, независимо с какъв резултат ще се случи това. Момчетата имат качествата и трябва да ги покажат на терена. Ако успеят а надскочат себе си и да играят още по-силно ще е добре. Трябва да играят освободено. Желая им успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук