Вразумете се или си тръгвайте! Никой няма право да освирква Сектор Б! Той винаги е бил прав (ВИДЕО)

Известният привърженик на Левски Петър Димитров даде дълго интервю пред Youtube канала Gerena.bg. В него той направи много интересни и дори шокиращи разкрития относно горещите събития на „Герена“ след раздялата със Станимир Стоилов.

„Кой му изпи акъла на Наско Сираков? Кои са му съветниците? Левски не е акции. Аз искам той да е горе като почетен, защото е голмайстор за всички времена. Ако бях близо до него, Сираков никога нямаше да каже фразата за единия процент. Нямаше как да стане. Кой му го внуши? Не знам… Това е такава обида. Нали точно тоя един процент му скандираше името. Явно са много гласовити“, заяви Димитров.

„Нали ви казах какъв е процентът Мъри да се върне. Всичко зависи от Пазителя. Ако иска, ще го върне. Те направиха това, защото знаеха, че Стоилов ще се махне. Затова казвам, че не го искат. Нека ме опровергаят. Пак питам, задавам въпрос. Какво сложно има в условията, които е поставил Мъри? Да сме 2 на 1 в УС и да се върне Иво Ивков да си довърши работата. Нали самият Пазител каза, че тази година е по-успешна от предишната. Значи са си вършили работата. Защо тогава го сменя? Явно има някакъв проблем, който трябваше да го оправи“, добави Димитров.

„Искате ли да ви разкажа нещо? Как се повтарят нещата, ма*** му стара! Мъри става треньор на Литекс. Свършва първият ни мач с БАТЕ Борисов (загубата на „Герена“ с 0:1). Сега ще видите колко съвпада със сегашната ситуация. Свършва мачът с БАТЕ, прибирам се побеснял. Не знам дали хората знаят, комшия ми е Косьо Баждеков. А Мъри вече беше дал онази пресконференция за рязаните пръсти, на която и Сираков трябваше да присъства, но в последния момент не дойде. Не знам защо. Казвам нещата, каквито са. Мъри ми звъни и вика: „Я виж свети ли Баждеков“. Викам: „Свети“. А той: „Кажи му да слезе долу. Готов съм да се върна. Подписвам декларация, че се отказвам от треньорството, ако на реванша не бием БАТЕ“. Той ми беше казал, че без Сираков няма да се върне, но увери: „Говорил съм с него, бягай там да взимаме парите“. Това бяха 10 милиона (за влизането в групите на ШЛ)… А откупната клауза на Мъри в Литекс беше 200 хиляди. Батков и Ганчев имаха вземане-даване, щяха да се разберат. Има давност вече, затова ги разказвам тези неща. В името на Левски. Звъннах на Косьо Баждеков, казах му да слезе долу за малко. Разправям му, той ме гледа. Веднага е звъннал на Мъри. Вярно ли е? Вярно е. После се е обадил на Тодор Батков. Давам пример, че това са съдбоносни решения, когато си начело на Левски. Но Батков е казал, че „тоя с рязаните пръсти да не ми…“ Ти не си адвокат, ти си начело на Отбора на народа. Навеждаш главата. И какво стана? Мина известно време и Стоилов отиде в Астана. Бяха се видяли с треньора на БАТЕ Гончаренко на обяд. И онзи му казал: „Добре, че беше Левски, за да направим и стадион, и всичко“. Разбираш ли, това са сублимните моменти. Представете си, щяхме да ги изядем на реванша. Още нещо ще ви кажа. На реванша с БАТЕ първото полувреме се контузи Лусио Вагнер. Стоилов беше почнал да пробва Жоазиньо и Хичо като бек-крило. Звъни ми Стоилов и вика: „Звънкай веднага на Райко да каже на Кокала да не пуска Веско Минев на мястото на Лусио, а да влезе Жо“. Обаждам се на Райко, ама му беше изключен телефонът. След мача ми звъни и вика, че е предложил същото нещо, но те му казали: „Затвори вратата от външната страна“. Това са дребни детайли, за да разбете какъв човек е този, който някои хора го ненавиждат. Сам си направи стъпалата на неговата Айфелова кула. Момче от народа. Боли ги, че целият стадион скандира неговото име“, разказа Петър Димитров, след което добави, че Стоилов е бил пред завръщане в Левски и на по-късен етап като треньор на Ботев Пд, но в последния момент Батков е пратил Гонзо в Испания да доведе Пепе Мурсия вместо Стоилов.

„Не е възможно Мъри да се върне при друг изпълнителен директор. Стоилов не е предател, разберете го!“, сигурен е той.

„С какви очи ще отидете на Великден, нали сте християни? Ако искате, направете си бутиков отбор, но се махайте! Или ще се съобразявате с левскарите! Не може да го няма Левски. Господин Мило Борисов, вразумете се! Все още не е късно. Убеден съм, че не е късно. Да не ви казвам за какъв тъп скандал става въпрос между Пазителя и Ивков. Ще паднете от смях. Но това е само поводът… Същината е много по-дълбока. Ненавиждат го Мъри. Ако искате да сте добре, върнете го. Сега ще се налеят пари, вероятно ще се вземе треньор от Испания, но маята ще изчезне пак. Да караш дечица да плачат на „Герена“. Как не ви е срам? Такова чудо не съм виждал. Ако Мъри и неговите хора работят, това момче Стивън Жерард ще ни построи един сектор на „Герена“. Спрете да си мислите, че сте на Олимп! Нищо не стана от това, което сме си говорили. Ще ли да му вземат акциите? Майко мила… Казах на Лъчо Петров да не се опитват да го работят Мъри Стоилов. Нямаше как да стигнат далеч. На втората минута като рентген ги е прегледал. Още тогава се започна. Направиха точно това, което знаеха, че ще го нервира и ще го накарат да си тръгне. Гот ви е сега, че той реве и му треперят ръцете, но зад него са левскарите. Това не го забравяйте“.

„Никой няма право да освирква Сектор Б! Той винаги е бил прав“, каза още Петър Димитров.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук