Когато става въпрос за играта в защита на ЦСКА-София и Левски, няма по-подходящ събеседник от бившия капитан на ЦСКА и “сините” – Емил Кременлиев. Настоящият треньор в школата на Арда коментира солидните показатели в дефанзивен план на двата отбора в навечерието на дербито помежду им.

„Явно и двата отбора отделят достатъчно внимание на представянето си в отбрана, за да имат такива положителни статистики. Виждаме, че ЦСКА-София са икономични при доста от своите победи и каквото и да говорим, много от тях се дължат именно на защитата и вратаря Бусато. Няма спор, че бразилецът има огромно израстване в последните един-два сезона и спаси отбора в много ситуации. Дори и при играта с крака има прогрес, като защитниците все по-уверено комбинират с него и го използват при изнасянето на топката. Но тук не трябва да подценяваме и вратаря на Левски Андреев. Макар и да имаха доста негативна серия от 11 мача без успех, сините безспорно разполагат с добра защита. А винаги роля за това има и вратарят. Станимир Стоилов намери най-точната сплав от четирима в отбрана. Разполагат и с още двама-трима, които се включват добре, когато получат шанс от пейката при наказания и контузии.

Каквото и да говорим, добрият отбор започва със защитата и двата тима спазват този принцип. Подсигуряват се отзад и чак след това мислят за случващото се напред. Освен това защитниците вкарват доста голове, особено тези на ЦСКА-София. Дори и онзи ден Мено Кох се разписа срещу Славия след страхотно изпълнение на статично положение. Червените разполагат със сериозно ръстово предимство срещу повечето от отборите в Първа лига и неслучайно са толкова успешни при стандартните ситуации. Много опасни в чуждото наказателно поле са и Юрген Матей, и Амос Юга. Същото се отнася и за защитниците на Левски, макар и през този сезон те да не са толкова ефективни. Но и двата бека на сините се включват сполучливо в офанзивен план и са способни винаги да измислят нещо нестандартно, за да подкрепят крилата. Същото се отнася и за Де Нойер от ЦСКА-София. Като цяло защитниците на Левски са по-добри технически и по-умело изнасят топката“, коментира Кременлиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук