Футболистът на Левски Вендерсон Цунами говори пред Диема за своята кариера – как е започнал да се занимава с футбол, как се чувства в Левски и България. Играчът сподели и какво мисли за Станимир Стоилов.

“Аз съм тръгнал от дъното, от много бедно място. Миналото ми е свързано с много трудности и лишения, затова гледам винаги да съм позитивен. Роден съм в Северна Бразилия. Там преживях много тежки ситуации. С много борба и желание, и с помощта на Господ успях да се измъкна”, започна Цунами.

“Никога няма да забравя деня, в който започнах да говоря с баща ми и той ме попита дали искам да съм професионален футболист. Започнах да се занимавам по-сериозно след този разговор. Малко след това баща ми почина и си казах, че заради него ще стана футболист”, продължи футболистът на Левски.

“Никога не съм забравил откъде съм тръгнал. Не съм се променил през годините, винаги подхождам с уважение. На първата тренировка ми дадоха прякора Цунами. Бях бърз, здраво влизах в единоборствата. Аз съм доброто цунами, нищо не отнасям със себе си”, добави бразилецът.

“Знаех, че има интерес към мен, около три месеца преди да стане трансферът. Четох много за Левски. Това, което ме мотивира бяха феновете. Парите също имат значение, но те не са всичко. Избрах да бъда щастлив – аз и моето семейство. Обичам много България. Искам много да науча български и да остана тук. Морето в Бразилия е по-хубаво, тук е много студено”, продължи Цунами.

“Усещането при серията без победа бе неприятно. Най-трудно бе, когато виждах лицата на съотборниците ми и жена ми, когато се прибирах вкъщи. В момента сме концентрирани и мисля, че ще успеем да се класираме за Европа. Всички много го искаме”, коментира играчът на “сините”

“Цяла седмица живеем с мисълта за победа над ЦСКА. Обожавам дните преди дербито, защото трудно се описва такава тръпка. Разбира се, че искам да спечелим мача. Щом ЦСКА е на първо място, явно го е заслужил, но дербито е много по-важно от точките и мястото в класирането. Отнасяме с уважение към съперника, но вярваме, че ще сме победители. Независимо кой е треньор, трябва да продължим да се трудим и да работим. Аз уважавам Станимир Стоилов. Знаем, че е легенда. Виждахме фигурата на един шампион и съм му благодарен за всичко, което направи за мен”, завърши Цунами.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук