Президентът на баскетболния Левски – Константин Папазов – беше виртуален гост в студиото на предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт, където разкри своята гледна точка за случващото в синия футболен клуб в последните дни. Той разви дебат с члена на Управителния съвет на Тръст „Синя България” и сдружението „Левски на левскарите” – Георги Димитров.

„Понеже настана време разделно, дълго време много от нещата се пазеха в името на това Левски да успява, синята общност да бъде обединена. Голямото разцепление в Левски започна в края на месец август по желание на Левски на левскарите, на Тръста, на НКП, София Запад, когато имаше среща при спонсора. Аз също съм на мнение, че най-големият спонсор на Левски е огромната любов на сините фенове, защото Мило Борисов дойде в много критичен момент, но не по-малко критичен беше и 1 февруари, когато Левски осъмна без собственик след заминаването а г-н Божков. И всичко да се стигне от 1 февруари до 2 юни, когато имахме разговор на следващата година чак с г-н Борисов, беше заслуга на всички хора, които обичат Левски. Трябва да се престане някои да се смята за по левскари от другия. Това, че някои са по-амбициозни, по-организирани, имат идеи, не винаги най-добрите, не ги прави с нищо по-значими. Тогава започна големият проблем. В едно изключително добронамерено поведение от срана на организатора г-н Мило Борисов, бяхме поканени на среща, на която всички тези представители – Митко Костадинов, Степан Хиндлиян, Момчил Лазаров, Пепи Ганев, Иван Евстатиев. Целият Надзорен съвет имаше добронамереност, но имаше и доста сериозни нападки“, започна Папазов.

„За първи път проличаха основни намерения от страна на хората. Те бяха позиционирани в посока към това, че имаме задължения като клуба и как би могло да бъде решено. Попитаха Мило Борисов дали освен тези 350 хиляди на месец, които правят милион и 200 на година, дали може да дава още по 500 хиляди. Ясно си пролича лошото отношение, изненадващо за мен, от страна на Иво Ивков към Мило Борисов, което първо ми е непонятно, защото Иво е възпитан и за момент не е проявявал такова поведение. Доста агресивно поведение, имаше и претенции. Същият Иво Ивков на 20 февруари поканиха г-н Мило Борисов в Дубай, ако може да плати заплатите, за да не се разпадне отборът, като вече се плащаше вноската за месец март. Трябва да се знае, защото когато искаме да помогнем Левски да бъде единен, а това минава през връщането на Мъри като лидер, като треньор, това става с компромиси и с преглъщане на собственото его“.

„Като хвърляте обвинения, да се даде един пример. Мило Борисов и компанията са в Левски от месец август 2021-а година. Изминали са близо 18 месеца. Дали има само едно решение, което спонсорът е планирал по желание на Ивков или нещо е вменил решение, което да е в ущърб на Левски? Не е имало и всеки месец Ивков се обаждаше в компанията и искаше да бъдат платени парите. Вероятно не е редно, но също толкава нередно е треньорът да се занимава с управлението на отбора. Да, той може да е повее от треньор, но неговата работа е да изпълнява своите задължения на терена. И огромната любов към него е показателна, че всеки фен може да му прости. Аз силно се надявам, че не е късно, че може да се върне. Но няма да вменявате вина. Една добра идея, която сама по себе се има своята същност и перспектива, ако бива правилно управлявана, тя нараства. Като Тръста не можа да направи нищо реално, допуснахте огромни задължения да се трупат, но бяхте там като колектив. Сега има „Левски на левскарите“, защо няма очаквания бум, а намаляване? Бъдещето е в едно общо сдружение обаче с десетки хиляди последователи. Сами трябва да си отговорите, че има грешка и трябва да бъде решена. Имате претенции, че искате акции и вие да управлявате“.

„Ще стана член и мога да ви докажа, че ще създам сдружение, което ще надмине вашите 1200 члена. Аз съм доказал колко милея, единствен аз вдигнах телефона на г-н Божков, когато всички се страхуваха. Но няма да изтъквам моите заслуги. Но, г-н Петър Димитров директно ме обвини, че Левски на лекарите не се разраства, защото влияя. Не ви ли е срам да изопачавате?“

„Аз смятам, че това не е факт категорично, не мога да си представя, че между Станимир Стоилов и Мило Борисов да има различия. Мъри е силен характер. Върху г-н Разпопов и г-н Венци Димитров беше упражнен безпрецедентен натиск. Не издържа и подаде оставка. Венци Димитров, който отговаря за финансите от август на въпросната среща до 14 август да се плати ДДС-то и до 25 август да се платят задълженията към държавата. Имаше приходи от УЕФА и в кратък период да бъдат изчистени задълженията към НАП. Г-н Ивков категорично отказа и отне достъпа на информация на г-н Димитров, който в е Надзорния съвет. Той е над Ивков. С г-н Разпопов ходих на личен разговор, за да остане, за да не се нарушава целостта на Левски. Той ми каза, че не е унижаван така, както от Ивков. Не мога да повярвам, че има такива различия, защото Мило Борисов беше очарован от обаждането на Мъри преди мача с Локомотив, че му благодари за всичко, което спонсорът е изпълнявал. Изненадваме изключителната търпимост, воля, амбиция и характер на г-н Мило Борисов да продължава да стиска зъби. Не знам в кой случай от двата Мъри казва истината – в телефонния разговор или на пресконференцията. Дебело подчертавам, че нито за момент в периода, в който Станимир Стоилов е бил треньор на Левски, по никакъв начин неговият отбор не е бил ощетен от компанията-спонсор. Напротив – бяха пратени два високоструващи лагери“.

„До 15 ноември 2022-а година бях в управлението на Левски. Мъри ме накара да платя през месец септември тези 125 хиляди лева. За разлика от други обаче, аз плащам сметката. Договорът с „Макрон“ бе прекратен и две години по-късно Стоилов се огледа в моите пари“.

„Единственото решение е всеки да си зарови егото. От договора за управление Левски има плюс 1 милион и 150 хиляди лева. Ако не си ги поиска, милион и 900 хиляди. Сираков му предлагаше на Мъри прословутият договор да се махне, само и само, за да остане“.

„Левски е на 109 години и ще бъде на три пъти по толкова. Ние сме огромен миманс в историята на Левски. Вие, смятам, че имате влияние върху г-н Стоилов. Обяснете му, че левскарите го обичат. Да се върне заради тези милиони левскари, които му вярват, обичат го и му простиха“, заяви Папазов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук