Собственикът на Левски – Наско Сираков – даде пресконференция, на която говори за бурните събития в клуба.

“Смехотворно е да ме питате кой взима решенията в Левски – аз или генералният спонсор. Няма нито едно решение, откакто Станимир Стоилов е дошъл, което са взели той или Ивайло Ивков, което да бламирано от мен или генералния спонсор. Няма нито едно решение, което да сме наложили. Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Не разговарям с него повече от месец, така че има пълната свобода да прави каквото си иска. Ще направя одит на всички договори, споразумения, анекси, които са подписвани последната една година. Ще го направя по най-бързия начин, веднага след празниците.

Този клуб, повече от година след като дойдох, имаше най-голяма оферта от друга бетинг компания за 5 милиона лева за 5 години и пълен ексклузивитет. Намирам генерален спонсор, който плаща 4 пъти повече, който допреди 1-2 месеца е много хубав, защото всичко върви по мед и масло и изведнъж последният месец стана лош, въпреки че е много наддал до момента. На Мило Борисов лично му казах, че сега е моментът да дадат напред, защото, когато Левски е воден от мен и Мъри, е бил на печалба. Сега трябва да се инвестират средства в клуба и гарантирах, че до 2 години клубът пак ще е на печалба. Затова генералният спонсор за тези дупки, дупчици и ями генералният спонсор ги запълва до стотинка. Изведнъж станаха лоши. Защо? Защото подкрепят Наско Сираков! Хубаво е те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше първата година. Наско Сираков, както и в момента, да не може да спи, да му писне и да депозира акциите. Хубаво, че днес изплюха камъчето – да депозирам акциите в клуба и любимците на цяла “синя” България да управляват с подарените 10 процента. Е, няма да стане това! Да знаят, че вече не съм пазител на акциите. Аз съм мажоритарният собственик на Левски. Да си го набият в главите, да го преглътнат! Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е положението!

Като не си платя членския внос за тази година в “Левски на левскарите”, членството ми ще отпадне. Не мога да бъда в сдружение, което открито от 6 месеца се обявява срещу мен. Това е провален проект и това беше мой проект. Не да се пръчат и да обясняват, че те са го измислили. Това го обявих по телевизията още в първия си ден преди 2 години и 8 месеца, че искам рано или късно Левски да стане отбор на привържениците. Само че не да ми израждат тази идея и да ми се изтъпанчат с лицата си 7 човека в УС – “сините” фенове не могат да ги гледат. Хайде, сиктир оттук!”, заяви Сираков.

“Аз не съм съгласен да депозирам акциите в клуба и от Тръст “Синя България” да прехвърлят техните на Станимир Стоилов. Ако го чуя от него, мога да коментирам. Сега има мач с ЦСКА и значително по-важни неща”, поясни мажоритарният собственик на клуба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук