Собственикът на Левски Наско Сираков заяви, че е преговарял със Станимир Стоилов повече от час след решението на специалиста да напусне клуба.

„Случиха се непредвидени събития в клуба. Станимир Соилов абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза на първенството и мача с ЦСКА. С него напусна целия му екипи и шефа на ДЮШ.

Голям удар и в най-лошите си мисли не съм си мислил, че това може да се случи. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков. Последно говорихме над един час в понеделник. Предложих му, че в УС ще вкараме човек от феновете. Той ме пита подигравателно човек от сини сърца ще вкараш ли? Аз му казах, че ще е от сдружението.

Не може човек да е изпълнителен директор да се държи арогантно с хората, които спасиха клуба. Всичко което имаме в момента нямаше да се случи, ако не беше генералния спонсор. Абсолютно неприемливо е да ограничаваш да има някакъв контрол от тяхна страна. Освен това и арогантното отношение и към мен. Дори е имало момент, в който Стоилов го е пращал дами се извини.

Не мога да държа в надзорния съвет хора, които блокират работата на клуба. Ако Мъри иска да се върне, вратата е отворена за него. Ако иска още утре да води тренировката. С него проблеми лични нямам. Няма едно решение, което да са взели и ние с генералният спонсор да сме бламирали. Каквото искат, сме го изпълнили. Имало е и решения, които са взимали без да са консултирали с мен.

Винаги съм имал предвид за това, колко силно и сериозно стоя зад него. Дори след 11 мача с лоши резултати, не ми е минало през главата да го освободя. За този играч става въпрос. Ако в понеделник сутрин ме бяха послушали, този играч щеше да е в Левски. Разговарях с Тодор Симов и му предложих да остане като шеф на школата. Той иска да е старши треньор и му пожелах успех. Говорих и с Мечо. От моя гледна точка съм направил всичко за Мъри, като неговото мнение сигурно е различно.

Имал съм такива разговори. На мен също ми е казвал, че не идва щастлив на работа, но неговите доводи са правилни. Не може да се настройваш от думите на друг човек срещу генералния ни спонсор, при положение, че те не са се намесили в нито едно управленско решение на клуба. Да пришиваш Даниел Боримиров за мен е несериозно.

Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Ще направя одит на всички анекси споразумения, които са подписвани в последната една година и ще го направя веднага след празниците. Когато дойдох имахме само една оферта за по един милион на година за пет години. Аз намирам спонсор, който дава четири пъти повече и стават за един месец лоши.

Да депозирам акциите на клуба и любимците на България да управляват с 10%?. Няма да стане. Аз вече не съм пазител на акциите, а съм мажоритарният собственик, да си го набият в главата. Искам рано или късно Левски да стане отбор на привържениците, но не да израждат тази идея.

Това е голям срам. Никога в световната футболна история не се е случвало старши треньор да напусне клуба, защото изпълнителният директор е освободен. Преди година и половина Станимир Стоилов не ми е поставял условия той да определя кой да бъде изпълнителен директор. Ако беше го направил, щях да се съглася. Но пак казвам – това е голям срам.

Няма нито едно решение за година и осем месеца, откакто Стоилов е дошъл, едно решение няма, което те да са взели и то да е бламирано от мен или генералния спонсор.

Говорих с Мило Борисов и му казах, че сега е моментът да дадат пари напред. До две години Левски пак ще е на печалба и изведнъж те станаха лошите. Вече не съм пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик на Левски, да си го набият в главите. Като не си платя членския внос, ще отпадна от „Левски на левскарите“, а аз нямам никакво намерение да го плащам. Това е мой проект, а те от месеци се обръщат срещу мен.

Това е провален проект, мой проект, а те от месеци се обръщат срещу мен. Обявих го преди две години и осем месеца още, че когато Левски си стъпи на краката да стане отбор на привържениците. Само че не да ми израждат тази идея и да се изтъпанят с лицата си седем човека в Управителния съвет, а „сините“ фенове не могат да ги гледат“, каза Сираков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук