Петър Ганев, който беше освободен от Надзорния съвет на Левски, заяви, че мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков е обявил, че следващата седмица Иво Ивков вече няма да е изпълнителен директор. Според Ганев именно това е причината да бъде отстранен от Надзорния съвет, така че Сираков да може лесно да отстрани и Ивайло Ивков.

„Така е, имаше точка за изцяло нов Надзорен съвет. Освобождаваме всички и се гласуват нови. Това, което беше гласувано, е същият състав, без мен. Аз бях предложен за, но Сираков гласува против. Той преди събранието каза, че ще гласува против. Тоест аз го разбрах преди самото събрание. Оттук нататък аз го казах и вътре, че привържениците имат място в Надзорния съвет заради всичко, което се случи през последните години и като резултати, и като обединение, и като липса на дългове и на задлъжняване през последните години“, коментира Ганев.

„Защитавал съм именно, че управлението на клуба трябва да е вътре в самия клуб. Това не изключва външни компании и договори за управление, които да имат поглед, да знаят как се харчат парите, но не мнозинство. Това беше основна разделителна линия“, добави той.

„За тези, които не знаят, УС на Левски се гласува с пълно мнозинство. Без моя подпис Ивков не може да бъде сменен. Считам, че това е причината да бъде сменен Надзорния съвет. Сираков директно казва, че следващата седмица Иво няма да бъде изпълнителен директор на Левски. Той ще бъде сменен, което става много лесно, когато аз не съм вътре“, каза още Ганев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук