Третото издание на футболен турнир „Синя Пролет“ ще се проведе на 22.04.2023 г. на градския стадион „Крепост“ в курортния град Хисаря. Събитието се организира от клуб на привържениците на ПФК „Левски София“ – „Синя крепост“ – Хисаря , под егидата на Община Хисаря, ПФК „Левски София“, организацията „Левски Фемили“, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП) и сдружение „Левски на Левскарите“.

Двадесет ще са отборите, които ще се борят за първото място! Ще успее ли някой да детронира двукратния шампион – отбора на СОФИЯ ЗАПАД ще разберем в деня на турнира?! Схемата на игра е ясна – 4 групи, съставени от 5 отбора. От всяка група продължават 2-та най-добри! Водачи на групите ще бъдат, както следва – отборът на домакините „Синя Крепост Хисаря“, двукратния шампион на турнира, отборът на „София Запад“, домакините на „Синя есен“ – отборът на „Левски Калабак“ и „Левски Пловдив“, като организатори на Левскарски Великден 2023. Жребият ще бъде изтеглен на 11.04.23 г. на живо във Фейсбук страницата на Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП)! Две години средствата, събирани по време на турнира отиваха за изграждане на бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря.

Тази година, организаторите ще имат възможността да направят тържествено откриване с всички жители и гости на община Хисаря. Проектът е на скулптора Дишко Дишков, а Апостолът ще огрява парк „Момина баня“, намиращ се непосредствено преди СПА хотел „Хисар“ – на бул. „Генерал Гурко“ в гр. Хисаря. В програмата по случай откриването ще се включат военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада в състав: почетен караул и военен духов оркестър, вокална група „Патриотика“ и група Монтесори „Българче“ към ОДЗ “Мечо Пух“ – гр. Хисаря. Организаторите взеха единодушно решение, средствата събрани на 22.04.23 г. на стадион „Крепост“ да отидат за семейство в неравностойно положение от община Хисаря!!! Поради чувствителния характер на информацията и спецификата на обстоятелствата се запазва неговата анонимност! Да бъдеш левскар безспорно олицетворява чест, доблест и достойнство. Ние левскарите винаги сме отстоявали своите морални ценности и принципи. Затова, те призовават всички , които са съпричастни и имат желание да внесат малко радост и спокойствие в дома на едно българско семейство в нужда да заповядат на стадиона в деня на турнира и да не подминават урните!!!

Събитието отново се провежда съвместно с инициативата Левскарски Великден, която за 6-та поредна година се реализира успешно на територията на региона. На 04.02.23 г. в на стадион „Шипка“ в гр. Асеновград, с огромната подкрепа и съдействие на Клуб на привържениците на ЛЕВСКИ СОФИЯ – „Синя кръв – Асеновград“ се проведе мини футболен турнир с цел събиране на средства за Левскарски Великден 2023. Събраната сума само за един ден е 2816,50 лв. /абсолютен рекорд в 6 годишната история на Левскарски Великден/! Участие взеха 10 отбора, 8 от които се бориха за първото място, а женския футболен отбор ФК Енко изигра демонстративен мач преди финала с местни ветерани. На трето място завърши отборът на КП“Синя Крепост Хисаря“,втори останаха Левски Пловдив, които загубиха на финала от домакините Blue Blood Asenovgrad! Със събраните средства Левскарски Великден 2023 ще подкрепи пострадалите от наводнения карловски села.

Тъй като хората от пострадалите къщи не са социално слаби или самотни възрастни, каквито бяха целевите групи предни пет години, организаторите решиха да ги окуражат със скромен подарък, а именно – портрет на нашия патрон Васил Левски, пакет с курабии, а за едно от селата ще бъдат изработени специални дървени пейки с маса и навес, които ще бъдат монтирани в деня на раздаването от самите нас в една от най-засегнатите зони на селото, която вече се възстановява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук