Членът на Надзорния съвет на Левски – Венцислав Димитров, разкри какви са причините за увеличаването на капитала на футболния клуб. Той сподели, че към този момент Левски няма лицензионни задължения и не би трябвало да има проблем с получаването на лиценз от Българския футболен съюз.

„Основната причина да се увеличава капитала е, разбира се, дългът към НАП. Той не е малък. Предприемаме сериозни стъпки да се сключи ново дългосрочно споразумение с НАП, а това отнема време”, сподели Димитров пред БНТ.

„Трябва да направим и други стъпки. Да си представим, че минава ревизия, НАП изготвя план, но се оказва, че на Левски ще му е трудно да го изпълнява и се връщаме в изходна позиция. Това не е решение. Ние търсим дългосрочно решение и цялото изплащане на дълга. Това е една от стъпките. Има и дарителски кампании, сигурно ще има и други мерки. Трябва да се работи в тази посока за дългосрочно решение. Това което мога да кажа, е че към вчера Левски няма неплатени лицензионни задължения”, каза още той.

„Ние ходихме на няколко срещи. Колегите от НАП са професионалисти, но законът ги ограничава. Обсъждахме различни варианти как да се реши проблемът. Избран е най-умереният вариант – 30% от приходите да отиват в НАП. Това ще намалява размера на дълга. Това да възможност на клуба все пак да функционира нормално. Това ни дава възможност да предприемем другите стъпки с увеличаването на капитала и т.н. Може би цялостният бюджет леко ще пострада, докато се завърти колелото за няколко месеца, но след това ще се върнем в нормален ритъм. Надзорния съвет единодушно разгледахме този въпрос и се съгласихме, че това е най-правилното”, каза още той.

„Аз гледам да си свърша работата. Наско Сираков каза, че тези идеи и с увеличаването на капитала, дарителските кампании ги обсъждахме още октомври месец. Аз смятам, че Левски е достатъчно атрактивен. Ние разчитаме на феновете, те са нашият най-голям актив. Без тях Левски е просто празна кутийка. Трябва да обясним, че има законови ограничения.

Доколкото съм запознат г-н Мило Борисов няма намерения да става собственик на Левски. Трябва да попитате него. Доколкото го познавам най-вероятно ще помогне. Той винаги е помагал на Левски. Винаги сме помагали.

Винаги има някакви рискове, но чак пък фалит – не вярвам. Затова предприемаме такива стъпки. За да може дългът да бъде намален и да бъде изплатен в някакъв момент. Това се казва управление на дълг. Барселона има 1 млрд. дългове, но никой не говори за фалит. Ние искаме да не се притесняваме за всяко плащане. В един период имаше такова притеснение“, допълни още Венцислав Димитров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук