Стоилов: На пресконференцията със Сираков най-вероятно няма да присъствам (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – сподели очакванията си за предстоящото утре домакинство на Ботев (Вр).

„Иска ми се победата в Пазарджик да е повлияла добре, но надали критерият Хебър трябва да е голямо стъпало за Левски. Трябва да е прелюдия за по-добри игри и по-добри победи. Футболистите ще имат възможност на нашия стадион, пред нашите привърженици да покажат добро ниво, добра игра и да заслужим успеха. Имахме тотално превъзходство в Пазарджик и затова спечелихме. Трябва сега играем по същия начин и продължим да надграждаме в игрови стил, защото като ритъм и динамика в Пазарджик не мога да кажа, че съм доволен. Това не е нивото, което трябва показва Левски. Основно е отборът да играе всеки мач по-добре и по-добре и да побеждава.

С изключение на Асен Митков, нямаме други със сериозни травми. Има болежки. Утре сутринта имаме тренировка, след което ще определим групата за мача. Нямаме големи проблеми, ако нещо не се случи до утре.

Ако има дузпа, по време на мача ще решавам кой да я изпълни. Аз съм човекът, който определя кой да я изпълни. След това под никаква форма не виня футболистите. На Риакрдиньо работата му е да вкарва голове.

Работим в тази насока – да реализираме създадените положения. Работим всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредица от мачове с победи, нормално е футболното самочувствие да се увеличи и оттам да дойде по-голяма увереност в завършващата фаза. Не можем нищо да направим, освен да работим и да даваме нужната увереност на играчите. Другото важно е да създаваме положения. Трябва да продължим да играем добре, с нужното ниво, за да радваме хората, а головете ще дойдат.

Футболистите трябва да се абстрахират от обстановката или несигурност, както вие казвате, трябва да играят по най-добрия начин. Естествено, те също са живи същества, следят медии, социални мрежи. Предполагам, че може да им влияе. Утре обаче отново ще има наши привърженици. Знаете, че нито един билет да не продадем, имаме над 6 хиляди продадени карти. Няма причина футболистите да мислят за други неща. Тяхната работа е да играят по най-добрия начин за клуба си, както на всеки един работник.

Не, не съм доволен как се подготвя отборът. Най-вече, защото терените не са в добро състояние и оттам тренировката не се получава с нужната динамика и точност. Прекалено много пречат на футболистите, бъркат в отиграванията и това им създава нервност. Иначе, с подобряване на терените през април месец и тренировъчният процес ще се повиши много и тогава и качеството на тренировки и игра ще бъде на нужното ниво. Сега е колкото да се изтренираме.

Само суперлативи можем да кажем за Ботев (Вр) през втория полусезон. Имаха успешни мачове. Отбор, който има доста добър стил, играе уверено, печели. Направиха сериозно израстване. Държа моите футболисти да бъдат изключително концентрирани, да не си мислят, че има лесни мачове. Много е важно да оценят силата на Ботев и важността на мача.

Моята истина я казах – имахме предложения, оферти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. След затварянето на трансферния прозорец, офертите и желанието, не толкова официални оферти, защото ние отказахме всички видове оферти, на смс-и и на разговори с други клубове, отидоха и много повече над тази сума от 6 милиона. Това е моята истина за случаите. Накрая имахме предложение за наш футболист, макар и неофициално, защото на 31-и затвори пазарът, за 2,5 милиона евро (5 милиона лева). Оттук-нататък се прецени, че не трябва да се продават играчи. Според мен основната причина беше, че се чака сделка с Юнайтед Груп, което го приемам напълно. Нямаше проблеми да продаваме и да не продаваме. От тази гледна точка няма разминаване. Причината беше, че се чакаше сериозен инвеститор и нямаше да бъдем зависими от тези 3-4-5 милиона, които евентуално щяха да влязат в касата. На лагера в Дубай имаше оферти за около 6 милиона лева за наши футболисти, които всички решихме да откажем. Аз не бягам от решението за отказа. Целият клуб сме вътре. Аз не мога да лъжа. Когато става въпрос за Левски, няма да лъжа. Оттам-нататък питайте Сираков. Най-вероятно във вторник няма да присъствам на пресконференцията.

За споразумението с НАП не съм много вещ. Надявам се нашият спонсор Палмс Бет, който води разговорите с НАП, да изпълни ангажимента, естествено да изпълни и този към мен и клуба да се изплащат заплатите на футболистите. Това ще бъде една сигурност за бъдещето на клуба.

Важно е Левски да запази пътят, по който върви“, заяви Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук