Националният клуб на привържениците на Левски взе отношение по решението да бъде демонтиран паметникът на Съветската армия, който се издига в Княжевската градина. Според организацията това действие на СОС е закъсняло, защото още през 1993 година е проведено такова гласуване. Ето какво пишат от НКП, без редакторска намеса:

В днешния информационен поток отново се настани дългогодишната тема за премахването на т.нар. паметник на Съветската армия, познат още като МОЧА. За нас е чудно защо комисията по култура към СОС все още обсъжда това, след като има решение на същия този СОС за премахване на меко казано спорния монумент от далечната 1993г. Ако бяхме мнителни, бихме си помислили, че има връзка с разгара на поредната предизборна кампания.

Като организация със силно изразени патриотични и следователно антикомунистически възгледи, смятаме, че премахването на унизителния за България паметник е не просто наложително, а крайно закъсняло. Ще напомним, че издигането му през 1954г. няма за цел да увековечи освобождението на България от фашизма, т.к. фашизъм в България никога не е имало. Има за цел да унижава и мачка българщината, показваща нейната незначителност пред натрапената уродлива власт и идеология.

Шизофрения е да почитаме Червената армия, окупирала България. Нека не забравяме, че СССР обявява война на нас, а не обратното, противно на комунистическата демагогия. Изключително унизително е най-високият паметник в столицата ни да е на вражеска армия, заробила и ограбила родината ни. Срамно е паметникът на Васил Левски, намиращ се в непосредствена близост да е 3 (три) пъти по-малък. Въобще няма да повдигаме темата колко достойни българи са изтрити от историята, за сметка на червената чума и нейното почитане.

Силно се надяваме поредният опит за възцаряване на бегла историческа справедливост да е успешен. Дано не чакаме още 30 години…

„С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук