Стоилов: Ще казваме истината, докато се решат нещата! Някой може и да си оправи дълговете (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори след нулевото равенство с Лудогорец. На въпрос какви са целите пред отбора до края на сезона, той отговори доста любопитно: „Да не изпадне“.

„Докато хората присъстват на стадиона, подкрепят отбора си, стоят зад Левски, аз нямам причина да се отказвам от Левски. Не дойдох, за да обещавам титли или да ставаме световни шампиони. Дойдох да играем добър футбол, да радваме хората, стадионът да е пълен и спасим Левски. По този път вървим засега. Имаме и трофей след 13 години. Тази година играем добър футбол. Резултатите наистина не са каквито трябва, но като качество играта е на добро ниво. Не помня мач, в който да сме отстъпвали игрово на Лудогорец. Публиката винаги е на стадиона – това е най-важното. В момента по-важно е да намерим пътя за спасението на Левски. Лесно идваха много хора, трупаха позитиви, трупаха авторитет на гърба на Левски и си тръгваха, а зад гърба им стоят огромни дългове, Левски беше хвърлен на кучетата. Ако феновете не спасят Левски, аз и Ивков също сме фенове – няма кой. Затова сме тук, затова ни плащат – да казваме проблемите и да ги решаваме, ако можем. Ако не, това е – има хора, които преценяват. Какво лошо съм казал? Казвам истината. Казваме това, което сме видели, което трябва да се случи. Дълги години всички претендираме за истината, но всички задаваме въпроса само на треньора, на друг никого и се крием или не задаваме въпроси. Ако беше някой от бившите ръководители тук, които направиха огромните дългове, нямаше да го питате тези въпроси. Те се крият. Подскачахте покрай тях. Мога спокойно да го кажа.

Дойдохме за честност. Какво ще се промени като прикриваме всичко, което се е случило? Кое е по-добрият вариант? Истината много често побеждава, макар и понякога по-бавно. Дълги години не исках да се връщам в Левски, защото се оправдаваше начинът на управление на някои хора. Левски трябва да се управлява по левскарски и да се защитават ценностите. Затова ще казваме истината, докато се решат нещата. В момента единственото негативно са резултатите ни на терена, но много отбори мечтаят да играят на нивото на Левски. Ние си носим негативите – аз като треньор и футболистите. Ще се подобряваме. Ще ставаме по-добре. За първи път имах възможност да направя спокойно 5 смени. Истината рано или късно побеждава – винаги. Ако ние не ги решим, ще си поемем отговорността. За играта негативите носим аз като треньор и футболистите“, каза Стоилов.

„Аз винаги вярвам, че ще се върнем на победния път. След като Левски е толкова обичан, следван и подкрепян от своите привърженици, е нормално да се вдигнем. Любовта е по-голяма от омразата и от лични интереси на някои хора. Време е кой каквото е направил, да се знае, не да излизаме и да казваме, че сме големи левскари. А пък може някой да се сети и да си оправи дълговете. “, изрази надеждата си наставникът на „сините“.

„Скоро ще кажа истината. Скоро. Истината ще покаже фактите, реални цифри, какво се е случило. Един период, втори, трети… Няма да спестим и нашите проблеми“, допълни Станимир Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук