Притеснени привърженици на Левски подадоха сигнал към Gerena.bg за демонтираната плоча на иконата на Левски Георги Аспарухов – Гунди, която се намира на стадион „Ивайло“ в старата столица. Причината там да има плоча е, че Гунди вкарва последния гол в живота си на местния стадион във Велико Търново в мач срещу отбора на „Етър“.

На 13 юни 1971 година Стадион „Ивайло“ във Велико Търново е изпълнен до краен предел. Хиляди са дошли, за да наблюдават мача на „Етър“ срещу звездния „Левски“. Естествено, всички погледи са насочени към Георги Аспарухов.

Резултатът върви при 0:0 до 81-ата минута. Тогава Гунди засича топка при центриране на Панов и с глава прави безпомощен вратаря на Етър Петър Петров. Две минути преди края на мача Сашо Върбанов обаче успява да изравни и срещата завършва 1:1.

Реакцията на „синята“ медия на България бе светкавична и след наша проверка се установи, че плочата в памет на Георги Аспарухов е била демонтира поради ремонтини дейности на съоръжението. Това обяви пре Gerena.bg самия управител на ОП “Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Павлов заяви, че плочата ще бъде монтирана отново до края на следващата седмица, като в знак на почит към легендата на Левски и българския футбол са избрали далеч по-добро място за това. Тя ще бъде поставена във фоайето на самия стадион, за да се избегнат вандалски прояви и посегателства.

Демонтираната плоча на Георги Аспарухов се съхранява грижливо на стадион „Ивайло“
Паметната плоча на Гунди ще бъде монтирана във фоайето на стадион „Ивайло“ до края на следващата седмица.

Във връзка с предстоящия двубой на Левски, който ще бъде изигран на стадиона във Велико Търново на 11.02.2023 година Gerena.bg направи проверка и на състоянието на терена. Към този момент той се намира в отлично състояние, което е предпоставка за изиграването на един добър мач между Левски и Черно море. В знак на уважение към „сините“ от Нова година до днес на терена не се тренира и той се пази за сблъската на „столетниците“ с „моряците“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук