Министър Весела Лечева коментира съдбата на стадион „Георги Аспарухов“.

„Ще кажа нещо, което може би не се знае от широката публика. Стадион „Георги Аспарухов“ е в Плана за действие за концесиите още от 2021 г. Тогава е взето решение да бъде дадена възможност чрез публично-частно партньорство, каквото е концесията, да бъде намерен частен инвеститор, който да направи така, че „Левски“ да разполага с модерно съоръжение. Ние задвижихме тази процедура, като с моя заповед създадохме комисия, в която участва и областната управа“, уточни Лечева.

Комисията трябва да изработи всички подготвителни действия по отношение на процедурата за отдаване на концесия – правен, технически, финансов анализ.

„Когато стигнем до процедура по отдаване на концесия, всеки един трябва да изпълни изискванията на закона. Публичните задължения трябва да бъдат изчистени“, каза още министърът на младежта и спорта.

„Дано с тези наши стъпки и с тези наши инициативи да направим добър модел, защото в последните 30 години няма нито един положителен пример за успешно публично-частно партньорство, каквито се реализират в Европа“, каза още министър Лечева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук