Левски ще играе още една контрола с отбора на Рига по време на подготовката си в Дубай. Това съобщи старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов пред „Дарик радио“.

„Сините“ трябваше да играят на 22 януари срещу Спартак Москва, но клубът взе решение да отмени всичките си мачове срещу руски съперници, включително и срещу Урал.

„Ще играем още един мач с Рига. На 22 януари ще бъде. Хубавото е, че от Рига имат 30 и повече футболисти и се съгласиха да изиграят още един мач с нас“, сподели Стоилов.

„Търсим местен отбор, с който да заменим втората контрола“, добави той.

„Решението да играем с руски отбори бе продиктувано от това да направим пълноценна подготовка. Нямаше други съперници. Левски има много привърженици. Всеки е с различно мнение. Има и за и против. За да няма разединение, решихме да ги отменим. Може би, ще повлияе на подготовката на футболистите, но ще опитаме да компенсираме. Ще опитаме да заместим съперниците. Ще играем още един мач с Рига на 22-и. Те имат над 30 футболисти. Все още нямаме съперник за следващата дата. Няма възможни съперници. Поляци е германци, които бяха тук, вече заминаха. Останаха повече руски отбори. Решението е взето, ще опитаме да направим най-доброто. Прието е решението, всички стоим зад него“, обясни наставникът на Левски.

„Левски ще се готви по най-добрия начин. Разликата между Дубай и Турция и Испания, е в терените, климата и храната. В Турция също са луксозни хотелите. Левски не тъне в лукс. Тънем в лукс на условия на работа. Имах желание да играем със силни отбори. Имаме някаква свежест, но не е нормално на подготовкатра да си починал или да си свеж. Малко ни липсваше хъса и спортната злоба. Имахме разговор на тази тема“, допълни Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук