Емблематичният бивш футболист на Левски Емил Ангелов сподели какво очаква да види от отбора през пролетта. Естествено, Бабангида, както го наричат и до днес феновете, не пропусна и темата с контролите срещу тимове от Руската федерация.

„Виждам, че се взимат футболисти, но всеки треньор иска още. Колкото повече са добрите футболистите, толкова по-голяма е конкуренцията. Хубаво е да има и по-широко ядро. Така на който да се наложи – няма да се сбърка. Според мен в Левски се гради именно това. Привлякоха трима футболисти. Ако има възможност да се вземат още едно или две качествени момчета, ще бъде още по-добре. Георги Миланов обаче напусна и ще липсва. Изключителен човек е, познавам го лично. Добър играч с много добър характер и безспорни качества. Всички го видяха. Пожелавам му успех. Той заслужава в края на кариерата си да натрупа и финанси, защото рано или късно свършва кариерата на всеки един“, започна Ангелов.

„Не познавам Асен Чандъров, но има качества. Преди бе доста неопитен, но сега нещата се промениха. Мисля, че при Станимир Стоилов ще бъде по-успешен. Мъри ще успее да му разкрие потенциала. Кристиан Димитров също е добър футболист. Спомням си го като беше по-малък. Виждаше се, че има качества. Левски е много специфичен тим. Всеки един футболист, който дойде, може да има изключителни качества, но не се ли вложи, не покаже ли дух, с който да влезе под кожата на феновете, много трудно може да продължи кариерата му на „Герена“. Три са нещата, които трябва да следва. Първо да слуша треньорите, второ да даде всичко от себе си, а третото е да направи всичко възможно да спечели публиката. Това важи за всеки. Трябва да видим Рикардиньо в официалните мачове как се справя с напрежението. Роналдо, когато го взехме започна силно, но последваха колебливи изяви. Уелтън влезе също силно, а после формата му спадна. Много е важно човек да се държи ментално свеж и да знае какво прави на „Герена“. Дано Рикардиньо да има късмет и да влезе по-бързо в обстановката“, продължи Ангелов.

„Много са разнопосочни мненията за това дали трябва Левски да играе с руски отбори, но за мен това са глупости. Отборът е в Дубай, за да се подготви както трябва за първенството. Какви ще са му съперниците – няма значение. Дали ще са арабски клубове, руски, украински или американски…..Каква е разликата?! Не мога да разбера логиката на тези спорове. Момчетата са там, за да работят и имат цел, която трябва да постигнат. Аз съм направо шокиран от тези неща. Ние искаме да работим и да усъвършенстваме отбора си. Войната трябва да е настрани според мен. Няма място за политика в спорта! Силно се надявам да надградят момчетата. Станимир Стоилов винаги е казвал, че трябва летвата да се вдига все по-високо. Трябва крачка по крачка да вдигат нивото си. Мисля, че трябва да вдигнат летвата още малко и така докато стигнем до върха. Конкуренцията е голяма, но ние сме Левски!“, завърши Бабангида.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук