Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира темата с дузпите, които получиха сините от началото на сезона, и пропуските от бялата точка.

„Обикновено дузпите се изпълняват от футболистите, които действат в халфовата линия и нападението, тъй като се предполага, че са с по-добра техника и вероятността да вкарат гол е по-голяма. Както се казва: Дузпа не е изпускал само този, който не е изпълнявал такава. За последната, която Левски получи за Купата на България срещу Лудогорец, не знам дали не се „скриха“ някои от играчите, за да изпълнява Хосе Кордоба. Ако защитникът не е бил сигурен в своето изпълнение, не трябваше той да я изпълнява, а някой по-уверен. Оказа се, че дузпите са лошо стечение на обстоятелствата за Левски, защото влияеха пряко на резултатите на тима. Сините играха добре, движеха топката бързо, разиграваха, атакуваха, но и наказателните удари са част от играта и това тормозеше отбора. В крайна сметка се гледат резултатите, въпреки добрата игра“, заяви Вълчев.

„Играчите на Левски винаги са поставяни под напрежение. Всички погледи са насочени към тях, но трябва да играеш при такова. Има психическа затормозеност във футболистите. Оказва влияние, но е необходимо всеки да намери изхода от тези ситуации“, добави още той.

„Тема спорт“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук