Клуб по художествена гимнастика „Левски“ е №1 в годишната класация на клубовете. „Сините“ момичета завоюваха 11 медала на държавните първенства през годината, а две техни състезателки станаха световни шампионки с ансамбъла на България – Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов.

„Клуб №1 за 2022 година сме – тази новина ни застигна в навечерието на Коледа. Не можем да отречем, че това постижение ни зарадва и развълнува много: зад първото място в таблицата стоят много часове работа в залата, много седмици без почивни дни, мнооого безсънни нощи.“ – похвалиха се на официалната страница на клуба. КХГ „Левски“ има състезателки и в националния ансамбъл за девойки, за които догодина предстои световно първенство и се надяваме да ни зарадват с още медали.

В годишната класация клубовете по художествена гимнастика се класират по няколко критерия – участия и медали на държавни първенства, национален принос (медали от европейски първенства), брой треньори, брой картотекирани състезатели и др.

„И все пак, това не беше основната цел за нас…Най-важното в нашето ежедневие в залата е здравето на децата; Тяхното навременно и правилно развитие, постепенното изграждане на мускулатурата и качествата, необходими за пробива в големия спорт; Също така – да научим децата да са част от общност, да създават приятелства за цял живот и да се забавляват.“ – добавят скромно от ръководството на клуба.

Ние им желаем здрава и успешна нова година и да продължават да ни радват с успехи!

Световните шампионки Рейчъл Стоянов и Камелия Петрова; снимка: ФотоБългария

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук