Приключи успешно VI-тото издание на Детски футболен турнир „Георги Стоянов – Банката“. Всички участници се хвърлиха здраво и със спортна злоба в битката за купата, но всичко бе в рамките на феърплея. Участие взеха 6 отбора: СУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Гоце Делчев“, ОУ „Кочо Мавродиев“, СУ „Антон Попов“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Братя Миладинови“ (с. Кърналово).

Отборите бяха разделени в 2 групо от по 3 отбора, като първите 2 отбора от всяка група продължиха към полуфиналите. Съставите бяха от по 10 деца – 5 полеви с 1 вратар и 4 резерви. В група „А“ попаднаха: – СУ „Антон Попов“; – ОУ „Братя Миладинови“; – ОУ „Гоце Делчев“. В група „В“ бяха: – СУ „Никола Вапцаров“; – ОУ „Христо Смирненски“; – ОУ „Кочо Мавродиев“. Безапелационен победител в група „А“ беше ОУ „Гоце Делчев“ с 6 точки. Момчетата на г-н Тренчев и г-н Пиргов се наложиха с 5:0 над ОУ „Братя Миладинови“ и с 4:0 над СУ „Антон Попов“, и с 6 точки при внушаващата голова разлика от 9:0 продължиха към елиминационната фаза като първи в група „А“. Двубоят между СУ „Антон Попов“ и ОУ „Братя Миладинови“ завърши при резултат 1:1, но на второ място се наредиха учениците от СУ „Антон Попов“ заради по-добра голова разлика. Група „В“ бе завоювана от възпитаниците на г-н Данаилов от СУ „Никола Вапцаров“, които спечелиха първата си среща срещу ОУ „Христо Смирненски“ с 1:0, а след това завършиха 1:1 при двубоя си срещу ОУ „Кочо Мавродиев“.

Така с 4 точки грабнаха първата позиция. В третата среща от групата ОУ „Христо Смирненски“ победи с минималното 1:0 ОУ „Кочо Мавродиев“, като победата се окажа изключително важна, тъй като ги нареди на втората позиция в групата. Така към полуфиналите и елиминационната фаза продължиха ОУ „Гоце Делчев“, СУ „Антон Попов“, СУ „Никола Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“. В първият полуфинал ОУ „Христо Смирненски“ се наложи над ОУ „Христо Смирненски“ с класическото 3:0. В другата полуфинална среща СУ „Никола Вапцаров“ спечели безапелационно с 4:0 срещу СУ „Антон Попов“.

Малък финал за III-то място не се състоя, тъй като учениците от СУ „Антон Попов“ се отказаха от участие. В посоледната срещу от турнира се се изправиха съставите на СУ „Никола Вапцаров“ и ОУ „Гоце Делчев“. Финалът беше изключително оспорван. Двата отбора не успяха да си отбележат гол в редовното време и завършиха при резултат 0:0. Последваха дузпи, при които децата от СУ „Никола Вапцаров“ бяха по-съобразителни и с резултат 3:1 грабнаха купата. По тази начин учениците с ръководител г-н Методи Данаилов се превърнаха в същински доминант с общо 4 титли от 6 турнира. Приза за „най-добър вратар“ отиде при Мартин Георгиев от ОУ „Гоце Делчев“, който не допусна нито едно попадение в хода на целия турнир. Наградата за „най-полезен играч“ бе връчена на Иван Нушев от ОУ „Гоце Делчев“. „Голмайстор“ на турнира стана Патрик Караангелов с 4 гола. Той се отличи с изключителна техника, скорост и голмайсторски нюх. За шеста поредна година ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ се включи в индивидуалните награди.

Тази година връчиха грамота и статуетка за „Най-добър вратар“, който за тях беше Александър Милушев от СУ „Никола Вапцаров“. Благодарим на нашите спонсори и приятели, без които нямаше да се състои турнира. Благодарим на Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), които осигуриха купи, медали и индивидуални отличия. Благодарим на Сдружение Сини Сърца / Blue Hearts Association, които подариха на победителите безплатно посещение на музея на ПФК „Левски София“. Благодарим на Levski Family за календарите, с които зарадваха играчите на трите най-добри отбора. Благодарим на „Бела Екстрийм“ за подаръците, които осигуриха за призьорите. Благодарим на Община Петрич, че ни позволиха да ползваме зала „Арена Петрич“ безвъзмездно. Благодарим на Денс клуб „Кристал“ при читалище „Братя Миладинови“ – гр. Петрич с ръководител Марина Димова за развлекателната програма. Благодарим на г-н Страхил Шурков, който беше единствен съдия днес и като истински доайен изнесе целия турнир на плещите си. Благодарим на всички присъстващи по трибуните, че станаха част от това събитие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук