Старши треньорът на мъжкия ни тим Николай Желязков коментира пред клубния сайт предстоящото дерби с ЦСКА. То стартира в 18 ч в залата на „червените”(Почитателите на синия отбор няма да бъдат допускани в залата). Ето какво каза Желязков:

Този мач идва при ситуация, в която ние сме начело в класирането, а ЦСКА е втори. За мен обаче това няма голямо значение.

Целите, които гоня с моя екип, е да се опитваме да развиваме играта на отбора. Да работим така, че момчетата да дават най-доброто от себе си и като колектив, и като единици.

Оттам-нататък резултатите понякога се получават, а понякога – не. Смятам обаче, че в следствие на нашата работа няма как в дългосрочен план да не се получат нещата. Когато се работи, резултатите идват.

Факт е, че предстоящото дерби с ЦСКА ще определи кой ще бъде първи във временното класиране. Това е един стимул повече за нас.

Радващо ще е за българския волейбол във времето „Левски” – ЦСКА продължи да е битка за първото място.

Който не е играл в един от двата отбора, няма как да знае какъв е зарядът на дербито. Той е съвсем различен. Удоволствието от играта е несравнимо.

В нашия отбор желанието да покажем най-доброто е много голямо, ще се опитаме да го направим в залата на съперника.

Да, в нашия отбор има много млади момчета. Младостта е плюс, но понякога не съвсем. Смятам, че просто трябва да се концентрираме върху това какво ние трябва да направим спортно-технически на игрището. Феновете на противника винаги ще ги има. Но те са отстрани, а мачът се печели на игрището.

В състава обаче вече разполагаме и с Алехандро Торо. Аз го познавам много добре. Бил съм му треньор в Гърция преди години. Той е изключителен боец. И не само в мачовете, а и в тренировките. Такъв тип добронамерена взискателност е добре да има не само от треньора.

Така че неговата роля е на човек, който дърпа останалите напред, което е много позитивно.

Да, миналия сезон „Левски” загуби и двата мача с ЦСКА, но за мен това е просто статистика. Най-важното е да се подготвим възможно най-добре и да дадем всичко от себе си. Всичко останало е следствие.

levskivc.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук