Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg днешната декларация на Левски, чрез която „сините“ поискаха извънреден конгрес на Българския футболен съюз. Президентът на „белите“ призова колегите си от „Герена“ да бъдат конкретни и да посочат с имена корупцията в Бояна, за която говорят.

„Не разбирам на какво се дължи тази промяна в позицията на Левски. За две години те направиха бая пируети и си менят мнението периодично – пирует след пирует. И менует. Футболният съюз бил пропит от корупция и зависимости. Ама излезте и кажете – Пешо и Гошо са корумпирани, Тошо подкупил Иван, онзи е зависим от другия, дайте конкретика! Уточнете! За да бъдат наказани виновниците. А иначе така – „всичко е пропито от корупция“, е една обща приказка. Аз не съм доволен от шефа на съдиите, и си го казвам пред медиите. Михайлов наистина трябва да вземе мерки! При Сталев нещата бяха много по-добре, нямаше тънга-мънга. Прави чест на колегите от Ботев (Пловдив), че обявиха: „не сме доволни от работата на Виктор Кашай“. Така се прави. Ето, Славия загуби точки срещу Спартак (Варна) в последния мач, застанах пред журналистите и казах, че мога да имам претенции към съдията – няколко обратни фаула, няколко спестени картона за Спартак, но такива неща ги има във футболното съдийство и не мога да кажа, че съдията е повлиял върху крайния изход на мача. Не е. Да кажат от Левски – Михайлов ли е корумпиран, Гонзо ли е корумпиран, кой е? Стига пируети!

Седнали да плачат за съдийството на мача с ЦСКА 1948, Илиян Стефанов щял да приключи. Във футбола има сблъсъци, като не иска да го ритат, да стане балетмайстор, в Софийската опера и балет може и да го вземат, сигурно търсят балетмайстори там. Аз тогава какво да кажа и какви декларации да пиша, когато след мача с Левски имахме четирима контузени и кръв в съблекалнята: счупена глава, три строшени пръста, пукнат лакът и счупен нос. Каква беше тая касапница?! А от Левски забравят ли, че в началото не дадоха дузпа за ЦСКА 1948. Или като се свири във ваша полза няма проблем? Не разбирам – те шампиони ли искат да стават? Боже! Нека първо си платят дълговете. Да върнат всичко към НАП, да платят и на Славия. Още не сме получили парите за счупените седалки на нашия стадион. Да. Първо бъдете изрядни, бъдете чисти – пред държавата и Бога, а след това мислете за титлата. Левски колкото дългове има, аз съм нямал толкова косми по главата.

Познавам Наско добре, познавам ги добре всички, били са футболисти при мен. Наско е мъжкар и се надявам да не смени аплоато. Стига пируети! Ще им се завие свят от толкова въртене. Ако друг ги пише тези декларации, да вземат мерки. Казвам им така: първо погледнете себе си и си оправете вашите неща. И бъдете конкретни! Кой е корумпиран? Дайте да видим и да му се ударят тоягите по гърба. Не може да хвърляш кал по всичко и всички. Искате само да ви свири Станимир Тренчев ли? Станимир, повтарям името. Или Сватбата? Сега ми е интересно преди мача с Левски, когато играем с Черно море, колко ли картона ще ни покажат. Да не стане така, че да ни вкарат в кошарата и да ни лишат от няколко титуляри за мача с Левски. Няма да ме учуди“, заяви Венцеслав Стефанов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук