Легендата на Левски Емил Спасов коментира представянето на “сините” в първенството и головата немощ, която демонстрира отборът в последните седмици.

“Както напоследък се случва, така стана и в срещата с Локомотив (Пловдив). Отборът не играе лошо, но пропуска много положения и в крайна сметка не успява да спечели. Основната причина да не печелим е неумението да вкарваме голове. Имаше 4-5 чисти голови ситуации, но не успяха да ги реализират. Това се случва всеки мач”, каза Спасов .

“Нападателите трябва да работят много в завършващата фаза. Не е нормално да изпускаш толкова много. На всеки може да се случи да изпусне положение или две, но при нас се превърна сякаш в нещо нормално… Във всеки един двубой се пропиляват няколко изгодни положения, а като се случва така, един отбор няма как да върви напред. Става въпрос за завършека на нападенията, защото дотам нещата са добре. Вижда се скорост и техника, но ударът в 90% от положенията е в аут”, заяви Спасов.

“Мъри го казва непрекъснато. Аз мисля, че може да се поработи повече върху това нещо и въпреки че пропуските тежат на всеки, особено на футболистите, които ги правят, трябва да се излиза от положение. Вярвам, че в края на краищата ще подобрят играта си в нападение и ще започнат да бележат. Всички варианти, които Стоилов използва, щяха да са далеч по-ефективни, ако имахме централен нападател. Просто нямаме такъв. Трябва да се привлече, но пък липсват средства”, коментира Емил Спасов.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук