Стоилов: Отключихме негативизима и злобата към „Левски“, което значи, че си вършим добре работата (ВИДЕО)

Станимир Стоилов говори пред медиите преди домакинството на „Локомотив“ (Пловдив) в събота от 19.45 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ (купи билет ТУК).

„Нормално е да очакваме реакция от футболистите, да разберат важността на мача. Време е да се върнем към победите. Надявам се да реагираме както подобава на „Левски“. Амбицията им и присъствието на феновете ги държи мотивирани. Очаквам футболен празник и отборът да спечели. „Локомотив“ играе атакуващ футбол. Тази година направиха добър старт, играят комбинативен футбол. Има сериозна задача за нашия отбор да вдигнем нивото. Ако не играем на максималните си възможности е възможно да поднесем неприятна изненада”, започна Стоилов.

„Томаш има атакуващ стил. Беше ни трудно в сгъствени защити, но вече сме задължени да търсим победата. Това е добър момент футболистите да демонстрират нивото и класата, която демонстрираха в предните мачове. Далеч съм от мисълта, че за една седмица можем да си решим всичко проблеми. За „Левски“ се играе винаги малко повече от максималната мотивация. Техният ангажимент е да изиграят мача на максимална скорост и да бъдат по-уверени в завършващия пас и завършващ удар. Нямаме контузени футболисти на този етап. Дано всичко да е наред до мача. Всички футболисти са здрави, с малки болежки”.

„От януари се готвим с малък брой играчи и се справихме. В предната седмица изиграхме на добро ниво три мача. Не виждам причина да имаме проблеми. Футболистите са млади, които могат да се възстановят бързо. Умората им може да дойде от главата. Имаме възможност да правим по една-две ротации. Няма как да търсим извинение от сгъстен цикъл. „Левски“ расте откъм качество, когато играе качествени сблъсъци”.

„Още през миналата седмица казах, че трябва да оставим професионалистите да коментират съдийството. В случаите, в които се коментира за „Левски“, излезе, че сме ощетени срещу „Локомотив“ (София), с правилно незачетен гол срещу „Ботев“. „Левски“ е бил ощетен или е бил прав. Казах да дадем на професионалистите да си коментират нещата, защото много от нас не познаваме правилата, за да сме по-контректни. Оказа се, че не сме толкова страшни, за да се създава истерия. Хората, които пишеха, трябва да се срамуват. Отключихме негативизима и злобата към „Левски“, което значи, че си вършим добре работата. Всички се поуспокоиха. Ние обаче не трябва да се успокояваме и трябва да побеждаваме. Имаме игрово надмощие над противника, остава да изчистим завършващия удар”, добави той.

„Двете ни домакинства са срещу отбори от челото на класирането. Ако не спечелим, ще се борим за квотите в Европа. Футболистите трябва да разберат, че вече всяка грешка може да се окаже трудна за наваксване. В България обаче с две-три победи си в борбата за първото място. Първите десетина отбора са много близки”.

„Всяка кампания за доброто на „Левски“ трябва да бъде подкрепена от всички нас. Моят призив е да се участва във всички кампании. Те помагат на клуба. Имаме нужда от всяка помощ. Всеки може да си избере в коя кампания да участва”, завърши Стоилов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук