Иво Ивков: Левски все още е в един период, който може много бързо да тръгне назад (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков заяви, че се е създало измамно впечатление, че клубът е спасен финансово.

„Измина точно година от старта на предходната кампания, която се увенча с много добър успех. Тя съвпадна точно с моето стъпване на изпълнителен директор в клуба. Година изпълнена с огромни предизвикателства, година, през която свършихме много и това е очевидно без да навлизаме в детайли, както от резултатите в спортно-технически аспект, така и в надграждането в административен и финансово план план. Заради тежкото наследство, което заварихме, клубът все още не може да се каже, че е напълно спасен. За това откривайки новата кампания с апел към всички левскари, предстоящата такава ще бъде тест за несломимостта и силата на левскарски дух от една страна и наред с другите инициативи дали ще може да направим решителни крачки за спасението и стабилизирането на клуба. Тази кампания ще я приема като своеобразен вот на доверие как се е управлявал клубът през последната година. Тази кампания считам, че ще бъде професионално и добре структурирана с точни дати и събития, които сме планирали. Тя ще бъде насочена изключително към улеснение и в услуга на притежателите на членски карти, което ще стане възможно благодарение на новите ни партньорства. Искам да благодаря и на досегашните ни утвърдени партньори“, коментира Ивков.

„Въпрос на възпитание е да изискваме едно цяло, да даваме чести отчети. Резултатите говорят сами по себе си. Първата кампания беше единственият елемент. След това надградихме. Имаме средна посещаемост от 12 хиляди човека на нашите мачове. Развихме много други инициативи. Конструирахме „Левски на Левскарите“. Втората година финансовият резултат е същият като първата“, добави той.

„Създаде се едно измамно впечатление, че Левски е спасен финансово. Левски все още е в един период, който може много бързо да тръгне назад. Аз призовавам хората да не губят своята отдаденост на клуба и своята всеотдайност“, продължи изпълнителният директор на Левски.

„Нямаме теми и въпроси табу. Аз съм готов да отговарям за всяка една стотинка, която е похарчена за клуба. Сложихме край на разточителните сделки с футболистите. Взехме Купа и се класирахме за Европа, което беше нещо немислимо, когато поехме клуба. Исках да оставя хората да се порадват. Те го бяха заслужили през последните 12 години. Клубът изобщо не може да се говори, че е спасен. Имаме броени дни, за да постигнем нови договорености за разсрочване на някои задължения. Финансово клубът не е пострадал от отлива. Каквото постигнем, това е“, каза още Иво Ивков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук