Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира представянето на сините при загубата от Славия и сподели очакванията си за предстоящия мач със Септември София. Славният нападател на столичани посочи къде трябва да се подсилят на „Герена“ през зимата и кои играчи разочароваха с представянето си от началото на сезона.

Г-н Вълчев, Левски направи грешна стъпка срещу Славия. Какво ви направи впечатление в играта на сините на стадион „Александър Шаламанов“?
– Очаквах, че Левски ще спечели три поредни мача в този период, но на втория двубой се препъна. Срещу Славия нямаше атаки по фланговете. По левия Цунами се издъни и белите от тази зона пробиваха. Десният бек Шеху е тежък и едър за краен защитник. При първия гол за домакините трябваше да се намеси по-добре и да сложи крака си, а при втория не покри човека пред него. Трябва да са го научили и да стои между вратата и нападателя. Но може би все още не се е запознал и свикнал с новите си съотборници. Уелтън полагаше усилия в предни позиции и показа скорост. Лесно преодоляваше противниците, но след това пак старата слабост – не може да я подаде. Ефективността е никаква. Роналдо беше по същия начин. При сгъстената защита на Славия нищо не успя да се измисли. Залагаха на центрирания, а белите бяха добре позиционирани и взимаха почти всяка топка. В първите минути имаше суматохи пред вратата на домакините и си помислих, че Левски ще вкара най-малко три гола, но ето какво става във футбола. Понякога играта не върви и заслужено загубиха.

Какви са очакванията ви за мача със Септември в неделя?
– Винаги говоря позитивно и трябва да се стигне до победи в предстоящите мачове със Септември и Локомотив Пловдив. Двубоят в неделя изглежда лесен, но не трябва да се подценява противникът. Дано да се вдигнат играчите в тази среща. Не вярвам да им е снижено самочувствието от загубата в сряда. Няма да е лесно, но при всички положения Левски ще победи.

Има ли някой играч, който да разочарова от началото на сезона по подобие на Анте Блажевич?
– Чак толкова да разочарова някой футболист, не. Срещу Славия Шеху трудно можеше да се пребори на десния бек. Останалите се представиха на средно ниво. Ивелин Попов, Филип Кръстев и Георги Миланов не успяха да се изявят срещу белите, но в другите мачове показаха качествата си. При сгъстена защита сините изпитват затруднения и това трябва да се подобри.

На кои позиции трябва да се подсили Левски през зимата?
– Ясно е, че сините имат нужда от нов централен нападател. Мисля, че се работи в тази насока и се заговори за набелязан бразилец. Дано да бъде качествен и да се впише бързо. В началото на сезона Уелтън и Роналдо показаха острота и хъс в нападение. Според мен трябва с наличните футболисти да се работи и Мъри го знае. В средата на терена има достатъчно играчи и не са необходими нови. Не вярвам Левски да направи мащабна селекция, а ще се вземат такива, които са необходими. В момента клубът не разполага и с достатъчно финанси за по-силни футболисти. В някои мачове настоящите играчи показаха, че имат качества, но в други -не. Няма постоянство. Трябва да се работи в психическа насока с тях.

Ако се стигне до евентуална смяна на собствеността, няма ли да се стигне и до по-сериозна селекция?
-Да, разбира се. Ако има големи финанси, новият собственик ще иска да върне славата на този велик клуб Левски. Търси ли се максимумът – шампиони и европейско ниво, ще трябват много трансфери. Иначе с тези футболисти това е нивото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук