Стоилов: Ще знаем състоянието на Петрис утре (ВИДЕО)

Станимир Стоилов говори пред медиите на традиционен брифинг на „Герена“ ден преди срещата със „Славия“.

„Ще знаем състоянието на Петрис утре. Другите играчи провеждат нормални тренировки, но имат дребни болежки и се надявам да са добре и да се явим с максимален брой играчи. За мен цените, които „Левски“ трябва да получи, е каквито са за другите гостуващи отбори. Това е според мен и за нашите привърженици. Сами се опитваме да ограничаваме хората да ходят до стадиона. Опитва се да се създава нервност. Съдийски коментари, нагнетява се напрежение“, каза Стоилов.

„Ще имаме първо мач с „Вихрен“, след което, ако продължим, ще е с „Лудогорец“. Ще играем срещу хегемона на България – труден жребий. Ще опитаме да изглеждаме по възможно най-добрия начин. Купата е твърде далеч, за да мислим за нея. За мен е по-важен утрешният мач. Те имат един наистина сериозен и добър отбор, който играе добър футбол при Загорчич. С тях стават винаги интересни мачове. Искам моите футболисти да са максимално настроени и концентрирани. Всеки иска да се представи силно срещу нас. Най-важно е ние да си настроим играта и главите на футболистите да са окей. Трябва да сме на високо ниво“, коментира Стоилов относно жребия за Купата.

„Аз никога не съм имал претенции за назначенията при съдиите. Всичко ще мине и се забрави след грешките. Много пъти съм призовавал да работим по тази тема. Съдийството трябва да се коментира от професионалисти. Съгласен съм с „Ботев“ за „кръгла маса“, но на голяма част от клубовете ще им е неудобно да стоят там, тъй като те знаят как се отнасят към съдиите. Ние нямаме проблем и сме готов за дискусия. Винаги съм избягвал да коментирам реферите, дали е било за нас или против нас. Има хора, които да взимат решения. Доста хора в българския футбол не знаят правилата, което е важна тема. Футболният съюз може да помисли на тази тема. Много от клубовете ще ги е срам да седнат на такава маса, ако там има съдии или ръководни фактори от реферите. То не е най-големият проблем на футбола ни. Ние трябва да си решим нашите футболни неща, след което да коментираме съдийство. Колко пъти предлагам да има събирания по различни теми? Не се опитваме да стигаме до консенсус. „Левски“ е готов да седне на всякакъв вид разговори, за да може да се случи нещо коректно“.

„Нашето предложение има логика – 11 месеца футбол. Нормално е футболистите да починат месец. Ако сме нормална държава, първенството трябваше да приключи на 14-и ноември. Другите ще почнат на 25-и декември, примерно. Ние нямаме първенство, но това е нормална практика. Измисляме си мачове за Купата. Купили сме билети на чужденците ни, но какво ще стане, ако отпаднем първи кръг за Купата? Много от мачовете през втория сезон ще имаме време да ги играем. Първенството на България ще продължи до 10-и юни. Искаме да надделява разума за футбола. Ние почваме дълга пауза след 14-и ноември. В Англия, когато няма големи форуми, паузата е 50 дни. Трябва да се дискутира с аргументи. Слушам как нещо не може да стане, а никой не иска да каже как ще стане. Всеки дърпа чергата си към него“.

„Важно е Шеху да се впише в отбора, да заслужи мястото си. Мач с „Ботев“ не трябва да е проблем за играч като него. Той трябва да помага на отбора. Другата опция там е Патрик, който може да вземе участие. Нямаме притеснение, че Петрис евентуално няма да играе със „Славия“. Шеху има опит и затова беше привлечен. Това улеснява треньорската работа. Почти на всички стадиони сме домакини, освен ако не затворят стадионите за нашите фенове, билети вдигаме, ограничаваме ги. Най-добре да не ходим, да ни бият служебно и да са доволни, че „Левски“ е загубил. Като бием 1-2 мача започват някакви истерии. На страха очите са големи. „Левски“ играе футбол да печели и да радва хората. Искаме да бъдем с феновете ни навсякъде. Нямаме притеснение от думата „гостуване“, завърши Станимир Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук