Кметът на район Слатина използва личния си профил в социалната мрежа Фейсбук, за да съобщи прекрасна за левскарите новина, която освен всичко друго е и дългоочаквана. Ето какво написа Георги Илиев:

Скъпи съграждани,

Щастлив съм да ви съобщя, че проектът за паметник на Гунди е завършен. Предстои ни да минем административните процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му. На 04.05.2023г. ще се навършат 80 години от раждането на Георги Аспарухов и целта ни е до тази дата паметникът да е готов.

За да се случи това, има нужда от още средства – колко точно не е ясно, поради непрекъснато покачващите се цени. До момента има събрани над 30 000 лв., а по приблизителни сметки общата стойност на всички дейности може би ще е около 80 000. Ако имате възможност, дарете за тази кауза – тя е национална, защото Гунди не е просто най-известния човек, роден в район Слатина.

Със спортните и моралните си качества той е българска легенда, която заслужава да бъде помнена от поколенията. Сметка за дарения: Национален клуб на привържениците на Левски BG84IABG80981002323900 Интернешъл Асет Банк АД Основание: Дарение за паметника на Гунди

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук