ЦСКА-София били слаби? Дали? Това все пак е същият отбор, който победи Базел, а до този момент нямаше загуба в първенството, заяви бившият играч и директор на „сините“ – Станислав Ангелов. „Никой няма право да омаловажава победите на даден отбор, как са ги постигнали, как се подготвяли за тези мачове, защото това не е лека работа. За мен от Левски сами си направиха този мач лесен. Изиграха го супер.

Показаха агресивен и атрактивен футбол. Съвсем заслужено спечелиха“, категоричен беше Пелето, както го наричат и до днес феновете. Той бе категоричен, че настройката за самата среща e оказала влияние върху развръзката, а не толкова различните позиции, от които стартираха двата гранда. Както е известно, „сините“ бяха сринати сред загубата с 2:3 от Локомотив Сф, а в същото време на „Българска армия“ си бяха осигурили комфорт след 2:0 над Славия.  „Това е дерби и другите мачове нямат значение. Важното е да знаеш как да спечелиш този мач. С каква мотивация и стратегия ще влезеш в него. От титулярите до резервите. Имам много такива мачове зад гърба си. И знам от личен опит, че формата преди това, резултатите – нямат значение.

Важното е как ще влезеш в този мач“, смята Ангелов.  Той посочи и какво друго му е направило най-голямо впечатление. „Това е представянето на всички българи, които стартираха за Левски. Наистина бях впечатлен от това, което направиха. В никакъв случай не искам да слагам на заден план чужденците, които също бяха на ниво и блеснаха при победата. Но за мен българите бяха тези, които поведоха Левски към нея. Говоря за хора като Ивелин Попов, чието значение бе поставено под съмнение преди срещата. Именно родните играчи спомогнаха Левски да влезе по-добре в мача, по-бързо да вземе превес, който се запази докрай“, обясни Пелето.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук