Емблематичният футболист на Левски и бивш такъв на ЦСКА – Илиян Стоянов, сподлеи какво очаква от дербито днес и изказа мнението си за положението на „Георги Аспарухов“ от момента, когато Станимир Стоилов се завърна.

„Очаквам Левски да победи. Момчетата играят добре. След идването на Мъри отборът се преобрази и надгради. Въпреки че отпаднаха от Хамрун Спартанс, и в двата мача играха добре. Понякога може и да има спадове, но това е нормално, никой отбор не е застрахован. И Стоилов сподели, че може да има разклащания. Само такива хора, които не разбират от футбол, още при първата издънка започват да се изказват. С Локо (Сф) вероятно беше най-слабият мач, откакто Мъри е дошъл. Според мен отсъствието на доста от титулярите си оказа влияние. Доста от футболистите, които играха тогава, не бяха на своите постове. Затова се стигна и до поражението. Без значение, че този мач е изгубен, важното е отборът да продължава напред и да надгражда“, заяви Коловати пред „Мач Телеграф“.

„И с Лудогорец срещата за Суперкупата може да я разделим на две части. Първото полувреме Левски беше господар на терена, но през второто „орлите“ бяха малко по-дори, въпреки че „сините“ пак имаха 2-3 шанса да вкарат при 1:1. Пламен Андреев трябва да пази. Той е млад вратар. Нормално е да има грешки, но тези грешки в другите мачове няма да ги повтаря. Момчето заслужава мястото си, като гледаме в Европа какви вратари правят грешки, не трябва да го съдим за един мач. Ако е опитен вратар на 30 години и направи тази грешка, тогава ситуацията е друга. Сега трябва да го потупат по рамото“, смята бившият национал.

„Билал Бари не знам доколко ще липсва на отбора. Момчето се раздава и тича много. Много помага в дефанзивен план. Не може да си кривим душата за това нещо, но си мисля, че може и без него. Лошото е, че не е типичният голаджия, а ни трябва такъв. Левски винаги е имал номер 9 и те винаги са били голмайстори. Сонко е по-голям проблем, ако отсъства, той е лидер в отбора. Но и на другите момчета, които са в Левски, им е дошъл моментът да покажат, че заслужават да играят. Аз се дразня на това, като започнат да обясняват, този отсъства и онзи също, ама нали затова са там 25 човека. Да покажат на треньора, че заслужават да играят и незаслужено ги пренербрегват“, сподели Стоянов.

„По принцип думата фаворит не я харесвам, защото всеки мач си е строго индивидуален. В такива срещи нищо не се знае. Не мисля, че пораженията от Хамрун, Лудогорец и Локо (Сф) са разклатили Левски. Никой не е очаквал за този къс период от време Стоилов да постигне толкова много с този отбор. Мъри е треньор лидер! Каквото той мисли, това и отборът го мисли и затова Левски върви напред. Най-много ми харесва, че се вижда на терена, че има колектив. Няма титуляри, резерви и сръдни, което е много важно. Отборът е задружен, а това в предишните години преди Мъри да дойде, не го виждах. Виждах един егоизъм на терена“, отбеляза Коловати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук