Тръст „Синя България“ използваха официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук, за да опровергаят разпространената от „Тема Спорт“ днес информация за състояла се среща между ръководството на Левски и представители на „Юнайтед груп“.

Публикуваме написаното от „Тръста“ без редакторска намеса:

Скъпи левскари,

Във връзка с публикуваната днес в „Тема Спорт“ „статия“, за автор на която е посочено лицето Мартин Владимиров, и която бързо е преписана и доукрасена в Sportal.bg (а най-вероятно и в други сайтове с подобно ниво на „журналистика“), в която се предоставя „информация“ за проведена във вторник среща на „Ръководството на Левски в лицето на мажоритарния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Ивайло Ивков, треньора Станимир Стоилов, члена на Надзорния съвет Петър Ганев и представител на тръст „Синя България““ и „хора от „Юнайтед Груп““, и на която били „обсъждани бъдещите планове на компанията за придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба“, съм длъжен да Ви информирам, че: Нито аз, в качеството си на Председател на УС на тръст „Синя България“, нито който и да било друг от членовете на УС на организацията, сме присъствали на подобна среща.

„Представител“ на тръст „Синя България“ НИКОГА не се е срещал с „хора от Юнайтед Груп“ и не е обсъждал с тях никакви „бъдещи планове на компанията“, касаещи Левски или каквито и да било други техни начинания – нито този вторник, нито когато и да било. Покана за подобна среща във вторник, 13.09. (ако такава изобщо се е състояла) не е била получавана нито от тръста, нито от мен лично, нито от някой от останалите членове на УС. Не разполагаме с информация подобна среща изобщо да се е състояла, а ако тя все пак е била факт, то със сигурност тя не е била проведена във формата, обявен в посоченото журналистическо упражнение. Остава открит единствено въпросът дали публикацията е пореден пример за нивото на българската спортна журналистика, която всеки ден копае нови и нови дъна в борбата си за повече „кликове“ и слагачество пред този или онзи, или пък нов опит за всяване на напрежение и създаване на интриги срещу ръководството на ПФК Левски и неговите привърженици!

Отговорът на тази дилема оставям за всеки от Вас! Призовавам Ви да не се поддавате на евтини провокации, с каквито родните „медии“, а и знайни и незнайни Фейсбук-герои и лични профили на псевдожурналисти постоянно ни заливат! САМО ЛЕВСКИ!

С уважение, Момчил Лазаров, Председател на УС на тръст „Синя България“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук