Бившият вратар на Левски Стефан Стайков коментира казуса с вратарския пост на „Герена“. Трикратният шампион и носител на Купата на България посочи според него кой ще застане под рамката в неделя срещу ЦСКА-София.

„В отбора си има треньор на вратарите (б.а. Георги Стоянов), а последното решение взима Станимир Стоилов. Предполагам, че под рамката ще започне Пламен Андреев, който се представи добре във финала за Купата на България срещу ЦСКА (1:0). На вратарския пост се знае, че се гледат под лупа грешките и на четири-пет мача може да допуснеш няколко. Никой не е безгрешен. Срещу Локомотив София Пламен не пази блестящо и винаги вратарят е виновен, когато отборът загуби и му вкарат два-три гола, случват се такива неща. Но има хора пред него, които не си свършиха работата. Смятам, че Левски ще се вдигне срещу ЦСКА и дано да победи“, заяви Стайков пред „Тема Спорт“. Той изтъкна и силните страни на Николай Михайлов и Пламен Андреев.

„Двамата са много добри вратари. При Ники не трябва постоянно да се изтъкват годините му – няма млад или стар вратар, а можещ или неможещ. Навремето, когато ни освободиха от Левски, бях национал, но по партийна линия ни изгониха, защото щяха да подмладяват отбора. Михайлов е добър вратар с отлични качества. Трябва да знае, че всяка негова грешка ще се следи изкъсо. Той е рутиниран вратар и помага на Левски. Всеки говори за младите, но и на тях ще им дойде времето. Сега не трябва Ники да се смачква. За мен той направи грешка, че остана. Трябваше да отиде в чужбина и да пази на спокойствие, където щяха да го уважават. Предимството на Андреев е младостта и амбицията, защото всичко е пред него. Има ги качествата за голям футбол, но трябва да се утвърди в Левски и националния отбор за четири-пет години, след което да осъществи трансфер в чужбина. Така клубът и той ще имат по-голяма полза“, добави още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук