Стоилов: Ивелин се стара и показа добри неща. С времето ще идва добрата спортна форма (ВИДЕО)

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди гостуването на Локомотив София от десетия кръг на efbet Лига. Той коментира и календара на българския футбол.

„И Велтон, и Роналдо са здрави. Имаше натрупана умора, затова им дадохме почивка. Не мисля, че бройката, която Локомотив отпусна ще повлияе на присъствието на феновете. Пак ще се чувстваме домакини. Локомотив явно е претъпкан постоянно, затова стават ограниченията. Не знам от какво е породена разликата между двата гранда. Трябва да питате собственика им, с който мисля, че бяхме добри партньори. Така са решили, така са направили.

Локомотив София – Левски винаги е било отлично столично дерби. Винаги са ставали истински дербита. През тази година Локомотив направи израстване на игровия си облик. Направиха добра селекция, опитват да играят комбинативен футбол. Изпитваха затруднения с резултатите през миналия сезон, но сега са в коренно различна посока. Въпросът е ние да сме на максималната си концентрация и ниво. Имам яснота в състава, който ще вземе участие в срещата и как трябва да изглеждаме, въпросът е да го покажем по най-добрия начин на терена. За първи път в нашия отбор се създаде група от 14-15 човека, които да се конкурират за титулярно място. Ще видим кой ще стартира утре.

Като за първи мач след по-дълга пауза, мисля че Ивелин се стара и показа добри неща. С времето ще идва добрата спортна форма. Той може да взима по-често участие. Ако цикълът е прекалено гъст, трябва да сме внимателни. Утрешният мач е добра възможност да покаже най-доброто, без значение дали ще е титуляр. Нормално би било да са по-мотивирани срещу Левски, особено ако си играл тук. Футболистите трябва да са максимално концентрирани. Колкото по-силен е съперникът, толкова по-добре за Левски. И играчи, и треньорския щаб са играли в Левски.

Изпратихме изричното си желание всички футболни състезания да приключат до 30 ноември, за да могат футболистите да имат пауза от 1 месец, след като са играли и тренирали девет месеца. Засега никой не иска да дискутира с нас тази тема. Всички първенства приключват на 15-и, така че очаквам при нас да е наобратно. Имаше разговори да се проведат мачове за Купа в почивни от Световното дни. Нормално е още сега да изкоментираме тази тема. Добре е отсега да се знае. При нас очаквам да е обърнато с главата надолу. Нашите бразилски футболисти не са си били в държавата почти една година“, каза Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук