Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, похвали своите футболисти след загубата от Лудогорец за Суперкупата на България. Стоилов заяви, че отборът му игрово не е трябвало да загуби финала и допълни, че е видял грешките и добрите неща сред футболистите му в хода на мача с „орлите“.

„Стана един динамичен, интересен двубой. Моят отбор беше на върха на възможностите си. Показа на моменти добра игра. Имахме тежки 5 минути и допуснахме два гола. Срещу Лудогорец всяка секунда се наказва. С характер изравнихме резултата. За пореден път лотарията на дузпите не проработи и поздравяваме Лудогорец за спечелената купа“, започна Стоилов.

„Мисля, че в по-голяма част от първата част бяхме отлични. Трябваше да сме по-уверени в завършващия удар. Като контрол на мача бяхме по-добри и мачът взе равновесие. Когато играем срещу толкова силен отбор, за нас е добре. Виждаме какво ни трябва, къде да работим и качествата на футболистите. Засега този отбор се представя малко над моите очаквания като воля, характер, динамика. Има къде да работим. Идеален момент да видим докъде сме стигнали, така че беше добро представяне. Съжалявам, че не спечелихме за феновете ни. Докато Левски има такава подкрепа, той ще бъде жив и ще създава проблеми на всички отбори. Завръщаме се като фактор в българския футбол“.

„Днес бяха много плюсовете за нас, показахме футбол, че можем да пресираме, да комбинираме, да подаваме. Видяхме си и грешките. Много беше важно да видим индивидуалните качества на нашите играчи. Ноа е важен играч, но вече е минал мачът. Трябваше да се справим и без него. Допуснахме 2-3 грешки срещу Лудогорец, който е класен отбор. Не мисля, че като игра заслужавахме да загубим, смятам, че заслужавахме повече да спечелим. В такъв тон трябва да се провеждат срещите у нас. Българският футбол трябва да се провежда така. На терена да има битка, но извън него – не. Футболната битка не трябва да изродява нещата. Когато си тръгна от под дъното, оценката е положителна. Играхме два финала. Виждам горд Левски на терена, който може да се бие с всеки друг отбор. Видя се в дерби срещите и опитваме да градим и да правим нещо. Под никаква форма не нарушаваме финансовите си рамки, за да може всичко да е наред с клуба. Така ще продължи – с минимални средства правим отбор, който да отговаря на името „Левски“, завърши Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук