Стоилов: Не съм от най-желаните да се разговаря с мен след червен картон

Наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов говори преди мача за Суперкупата срещу „Лудогорец“.

„Засега всичко върви нормално. С изключение на Сонко всички играчи могат да вземат участие в мача. Това е добър мач, в който българските футбол може да види спектакъл. Имахме четири сблъсъка, които бяха емоционални миналия сезон. Утре е момент, в който можем да се опитаме да покажем добър футбол и да донесем трофей. Наясно сме със силата на нашия противник. По-важно за мен е как ще играе на нашият отбор”, започна Стоилов.

„Мисля, че никой от двата отбора няма какво да загуби. Двата отбора спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Това е венец на футболния спектакъл. „Левски“ има какво да печели, защото „Лудогорец“ има достатъчно трофеи през последните години”.

„В българския футбол трудно някой може да изненада някой. Познаваме се добре клубове и треньори. В предните четири мачове търсихме някакъв начин, по който да спечелим срещата. Успехът беше променлив. Имахме и успешни мачове срещу тях, и те срещу нас. Ще видим утре на терена кой как ще се представи. Важно е как ще играем на терена. Двата отбора имаме претенции да сме водещи отбори в България и сме задължени да направим хубав сблъсък”.

„По принцип смятам, че дузпите се оказаха не силна страна. Доста дузпи пропуснахме. Не смятам да отделяме специално внимание. Трябва и това да подобряваме. Сега с една тренировка нищо няма да стане. Имаме проблеми в тази насока. Надявам се мачът да не стига до 11-метрови удари. В Лудогорец изобилства играчи от много високо ниво. Трудно мога да отлича някой от играчите им. Винаги ми се иска да отличвам българските футболисти – Недялков, Десподов, Делев, Янков”.

„Трябва да играем в левскарски стил. Амбицията трябва да е водеща в моите играчи. Присъствието на хората винаги задължава. Имаме къде да наваксваме. Принципът при нас е всеки мач да играем на максимума на възможностите. Трябва да има и футболна мисъл. Само с желание няма да се случат нещата. Срещу „Лудогорец“ ти трябват съвкупност от качества, за да спечелиш”.

„Разговарях със Сонко и то в моя си тон. Не съм от най-желаните да се разговаря с мен след червен картон. Винаги търся проблемите в нас. Сонко даде възможност на съдията да го изгони. Получихме извинение от него, но се съмнявам, че имаше умишлен опит. Тази ситуация трябваше да се отсъди с футболен интелект. Не искам да давам оценки. Казах след мача така строго да съдят съдиите при всички”.

„Ситуацията, в която се намираме двата клуба са различни от финансово състояние. В нашия клуб през последната година се прави футболния бизнес, намериха се пари от фенове, спонсор. Покриха се задължения. Няма фирми, към които да не сме коректни. Към НАП се погасяват суми. Далеч сме да кажем, че спасени. Ако съм на мястото на Лудогорец ще се гордея, че продавам и купувам скъпо. Левски си има своя план. Със средствата, с които разполагаме, ще се опитаме да направим отбор, който да играе гордо на терена. Едни от най-големите заслужили похвали за това, че Левски е спасен, са футболистите. Те оставят душа и сърце на терена според възможностите си. Без тях тази любов към отбора нямаше да я има. Те създадоха много добра предпоставка пред всички нас да имаме позиции, за да договаряме. „Левски“ изцяло е бизнес проект”.

„Нормално е да получим приходи от билетите за мача. Заслужили сме си ги, защото без „Левски“ няма футболно шоу през последната година”.

„Не сме си променяли стратегията за пресирането. Винаги искаме да сме отборът, който държи инициативата. В последните два мача нямах притеснения от високата преса. Лудогорец има своята стратегия, ние – нашата. Всеки ще се опита да я защити по време на мача. Ако „Лудогорец“ са по-добри и успеят да ни победят, няма проблеми. Утре ще има загубил. Най-справедливо ще е мачът да се спечели в 90-те минути. И двата отбора имат какво да покажат на хората”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук