„Не мога да правя сравнения между титлата и Суперкупата и да ги редя по важност“, отсече бившият играч и директор в Левски Христо Йовов. „Всеки трофей е важен, защото става въпрос за реноме. За да вдигнеш Купата на страната, трябва да спечелиш няколко мача. Сега обаче имаш възможност да ликуваш с купа за сметка на шампионите“, разсъждава Бижутера.

„Левски има предимство, защото този мач се играе в София. Освен това всичко се решава само в един двубой. Няма време за сметки. Според мен „сините“ ще изглеждат по различен начин от последната среща между двата клуба, която бе загубена с 0:1. Тогава всичко бе решено – знаеше се кой е шампион, кой е ще играе в Европа. Не смятам също, че Левски се представи слабо, напротив – срещата бе доста равностойна. Просто Лудогорец имаше шанс да я спечели“, продължи той. При този неуспех на „Герена“ „сините“ имаха някои претенции към съдийството, но публиката не реагира, както се случи и с Хамрун.

„Не им е работата на хората да скачат при съдийските грешки. Освен това, за съжаление, само родните рефери се увличат по настроенията на публиката“, смята Йовов. Според него не е проблем, че Станимир Стоилов и Иво Ивков говорят открито, че Левски е застрашен от фалит, а напротив.

„Левски стигна дотук, защото доста неща се премълчаваха. Според мен истината не трябва да се крие. Колкото по-рано се казват нещата – толкова по-добре. Издръжката на голям клуб не е лесна задача. Изискват се много пари. За мен цари една заблуда, че феновете могат да се справят с тази задача. Трябва да се прави рамка за разходите, която да се следва. Ако Левски успее да покрие дълговете си с продажба на играчи, за които не е платил чак толкова, то заслугата затова ще бъде най-вече на скаутското звено и Станимир Стоилов, който се е спрял на тях“, заяви Йовов.

„При всички случаи се вижда възход в играта на Левски, нищо че се стигна до отпадането от Хамрун. За да се преследва обаче титлата, ще трябват да бъдат привлечени двама-трима големи футболисти“, отсече Йовов.

„Мач телеграф“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук