Сръбският бизнесмен Драган Шолак официално е новият собственик на турския втородивизионен Гьозтепе. Планът му е да сформира цяла футболна група от клубове, които да си сътрудничат помежду си. Шолак и контролираната от него компания „Юнайтед Груп“ преговарят от няколко месеца за придобиване акциите на Левски.

В края на месец юни стана ясно, че представители на Шолак, който е собственик на Саутхемптън, са подновили разговорите с ръководството на сините с идеята да контролират клуба, като вземат 80 процента от дяловете, а развитие се очаква до края на годината. Драган Шолак влиза в Гьозтепе с компанията Sport Republic, която вече притежава 70% от акциите на клуба, който доскоро бе част от Суперлигата на южната ни съседка.

Сръбският бизнесмен стана мажоритарен собственик на Саутхемптън през януари, а голямата му цел е да направи система от клубове, които да работят в сътрудничество един с друг. Според медиите във Франция той води преговори и за закупуването на местния Валансиен.

Преди време турският Гьозтепе бе свързван с Роман Абрамович, който планираше да купи клуба, след като бе принуден да продаде Челси, но сделката така и не се осъществи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук