Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде интервю за БНТ. Той разясни ситуацията относно жалбата на УЕФА за мача с Хамрун. Шефът на „сините“ коментира работата си с Наско Сираков и Станимир Стоилов. Ивков сподели и по какъв начин клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди го е вдъхновила за едно важно решение за клуба.

„Решението за жалбата до УЕФА е лично мое, след като видях, че има нарушение. Разбира се решението ми е подкрепено, но не поискано, от хората, които решават важните неща в клуба, а именно г-н Сираков и г-н Стоилов. Нека да припомня, че аз 19 години бях именно в тази комисия, която реши случая. Педро Томас дойде като неин председател осем години, след като вече бях в нея. Така че имам повече опит от него, той самият го е признавал неведнъж. Мотивите на УЕФА са, че това не е техническо, а фактическо решение на рефера. Това не е така според мен. Тук бих задал въпроса на тези, които казваха: „То беше ясен резултатът, защо обжалват“, кой от вас не би го направил, приятели, кой от вас на мое място като изпълнителен директор на Левски, дори и да имаше мъничък шанс, не би пробвал да защити аргументацията си и интересите на клуба. Считам че позицията на другата страна е несъстоятелна, а решението на УЕФА неправилно. Оттук нататък респект, уважение към УЕФА“, заяви Ивков.

„Горчилката е и за феновете, и за нас, защото започнахме да мечтаем смело. Смятам, че нищо няма да се промени в дългосрочен аспект. Убеден съм, че сме на правилния път. Около 300 000 евро повече бихме взели, ако бяхме попаднали в следващия кръг, но знаем ли докъде щеше да стигне Левски. Ние сме непредсказуем отбор в момента. Нормално беше, дори и да продължим напред, при добра оферта да се разделим с даден играч. Мога да твърдя това, дори и да не е мой довод, тъй като съм във всекидневни разговори, както с г-н Сираков, така и със старши треньора г-н Стоилов. Той не е треньор, който казва: „Не, това ми е съставът, няма да се пипа“. Напротив, той милее за клуба, той е един от феновете“, допълни изпълнителният директор на Левски.

„За мен не е на първо място хората в ръководството да са истински левскари. Това е задължително условие в Левски, което не трябва изобщо да обсъждаме. Оттук-нататък за мен е важно умението, което показваме, честността и работата, което сме готови да свършим. Само левскарството не е достатъчно. Самият аз съм се питал, защото не съм имал опит в управлението на подобна структура, дали не бъркам, какво става, ако не успеем, аз ли ще подпиша документите за несъстоятелността на Левски“, призна синът на Кирил Ивков.

„Всеки ден гледам портрета на Гунди. Той ме вдъхнови за едно трудно решение, когато за буквално за една вечер поради липса на време, трябваше да изберем т.нар. къстъм фланелки за „Левски е вечен“, които постигнаха небивал бум в исторически план от чисто маркетингова гледна точка. Продадохме около 6-7000 фланелки, а хората знаеха, че ги продаваме скъпо и с надценка. Когато имаше ентусиазъм, нищо не може да те спре. Фланелката от портрета на Гунди ни вдъхнови при избора на новия екип“, призна юристът.

„За мен Левски е любов, отдаденост, а в конкретния случай и мисия“, завърши Иво Ивков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук